Primar: Cum să furi din canalizare? Nu că te vede cineva, te miroase deja

Ca să convingă localnicii să se racordeze la canalizare, autoritățile din comuna gorjeană Drăguțești au redus taxa și au transmis oamenilor că nu trebuie să depună niciun efort, doar să anunțe că vor să se racordeze la rețeaua de canalizare și să scape de toaleta din curte. Deja, în localitate, 70% dintre localnici s-au branșat. Racorduri noi se vor face și în primăvară, este promisiunea autorităților.

Primarul din Drăguțești, Ion Popescu, a transmis că taxa pentru branșare este de 250 de lei. Oamenii nu sunt nevoiți să sape vreun șanț pentru conductele din curte, ci angajații de la societatea de apă se ocupă de întreaga intervenție. „Avem în câteva sate canalizare. Dorința mea e ca, pe viitor, să am canalizare în toată comuna. În urma lucrărilor, în proporție de 70% s-au branșat oamenii la canalizare. Avem o taxă modică pentru acest branșament. Oamenii de la Serviciul de Apă și Canal se ocupă de branșamente, de întreținerea rețelei de canalizare, oamenii sunt mulțumiți. E o taxă de 250 de lei, o taxă care include angajatul care merge și îi branșează pe cei care vor să se conecteze la rețeaua de canalizare și este funcțională”, a spus Ion Popescu.

Primarul speră ca, până în vară, să se racordeze și restul localnicilor la canalizare:  „În această primăvară, oamenii se vor branșa la canalizare. O parte din ei au venit deja târziu la primărie. Deja se schimbase temperatura și nu aveam voie să intervenim asupra conductelor, a gurii de canal. Nu trebuie să sape ei nimic, doar să apeleze la noi și îi ajutăm”.

Acesta a comentat și situația absurdă din comuna Aninoasa, unde sistemul de canalizare lăsat nefolosit a dispărut puțin câte puțin. S-a furat tot ce se putea de acolo. „Cum să furi din canalizare? La noi, nu are ce să se fure de la o rețea de canalizare care e dată în funcțiune. Există oricum și camere de supraveghere. Deja lucrează stațiile noastre de pompare. Nu trebuie să te vadă cineva, te miroase deja. E mai mult decât să te vadă”, a mai spus primarul din Drăguțești.

Vizualizări: 9,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: