Falimentul Pandurilor, amânat din nou

Tribunalul Gorj a amânat până la sfârşitul lunii cererea de faliment a clubului Pandurii. Principalul creditor privat al clubului, Marin Condescu, afirmă că amânarea cererii a fost luată după ce instanţa a fost informată că săptămâna viitoare va avea loc Adunarea Creditorilor, adunare în cadrul căreia el poate decide orice pentru că are votul majoritar.

„Am convocat Adunarea Creditorilor pentru a discuta despre sursele de venit pe care clubul le va avea în perioada următoare. Vom prezenta aceste surse instanţei de judecată şi cred că vom putea convinge că nu suntem în situaţia de faliment aşa cum eronat a formulat cerere anul trecut administratorul judiciar al clubului”, a declarat Marin Condescu.

Până la următorul termen, instanţa ar urma să discute şi despre cererea prin care acţionarii de la Pandurii, membrii asociaţi, ar urma să fie obligaţi să îşi achite contribuţiile financiare la care s-au angajat în ultimii ani atunci când au votat bugetul clubului. Milioane de euro sunt neplătite de Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego şi USMO, virarea şi numai a unei mici părţi din această sumă reprezentând o bulă de oxigen pentru echipa pe care, culmea, tocmai acţionarii o vor falimentată.

Discuţiile despre falimentul Pandurii sunt reluate la scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă le-a cerut colegilor săi de partid de la Gorj să pună şampania la rece pentru că va veni să inaugureze stadionul de la Târgu Jiu. Stadionul mai are însă nevoie de lucrări de circa 2 milioane de euro pentru a putea fi inaugurat, un eventual faliment al Pandurilor lăsând neclarificat numele echipei care va mai juca fotbal la Târgu Jiu în următorii ani. Lucrările de modernizare au fost generate tocmai de evoluţia bună pe care Pandurii o avea în urmă cu câţiva ani, după începerea lucrărilor la noul stadion asociaţii lăsând însă clubul de fotbal de izbelişte.

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: