Fără bani de luminiţe la Motru

Municipiul Motru riscă să rămână fără luminiţe de Crăciun. Instalaţiile folosite în anii trecuţi sunt vechi, s-au stricat şi nu ar mai putea împodobi oraşul pentru sărbătorile de iarnă. Edilul Gigel Jianu a prevăzut bani pentru achiziţionarea unor ghirlande luminoase, însă consilierii locali au tăiat investiţia de pe listă. Până luna viitoare, primarul caută soluţii pentru ca oraşul să îmbrace straie de sărbătoare.

Încă de la începutul anului, primarul Gigel Jianu a prevăzut în buget o sumă de bani pentru a cumpăra ghirlande şi luminiţe pentru Crăciun. „Nu s-au mai achiziţionat ghirlande în cantitate mare de foarte multă vreme. Tot ce era în oraş erau învechite, uzate, chiar la demontare s-au defectat foarte multe. Anul trecut am cumpărat foarte puţine. Pentru anul acesta am avut prevăzută o sumă de bani, dar consilierii locali au tăiat această sumă. Au redus-o la zero şi sunt în situaţia de a găsi soluţii. Sper să găsesc şi înţelegere, pentru că nu se poate ca un oraş ca Motru să nu aibă luminiţe de Crăciun. Indiferent care este situaţia şi ce probleme avem, oamenii nu trebuie să ştie de aceste probleme, ci să simtă spiritul Crăciunului, iar aprinderea luminiţelor de Crăciun este o parte a acestui spirit. Parcă altfel trăieşte sărbătorile de iarnă”, a explicat primarul Gigel Jianu.

În ceea ce priveşte bradul de Crăciun, municipalitatea are în plan să cumpere unul natural, pentru care va cheltui 1.500 de lei: „Vom avea un brad natural. Am avut în fiecare an brad natural. Depinde de unde îl vom cumpăra. De când sunt aici, am cumpărat brad natural şi pentru doi brazi de 7-8 metri am plătit 3.000 de lei în care a fost inclus şi transportul. Nu e uriaş, dar răspunde nevoilor noastre. Raportat la cât se cheltuia altădată, adus din vârful muntelui, costa mai mult, dar dacă raportez la cheltuieli, preţuri, ieşim mai bine”.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: