Muncitori neplătiţi la o lucrare a primăriei: Dăm jos tot ce am pus!

Muncitorii care lucrează la reabilitarea Căminului Cultural din Bumbeşti-Piţic ameninţă că vor da jos acoperişul pe care l-au montat în ultima lună dacă nu vor fi plătiţi pentru munca lor. Oamenii dorm într-o sală a căminului, pe o saltea, şi nu mai au bani nici de mâncare.

Oamenii sunt din Prahova şi vor să plece acasă, pentru că nu şi-au primit salariul. Ei lucrează pentru o firmă care a subcontractat lucrarea de la o altă societate şi cum nu s-au mai virat bani în contul acesteia, muncitorii nu au mai putut fi plătiţi. 

„Lucrăm aici de aproape o lună. Nu am primit niciun leu, doar promisiuni, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Plecăm şi fără bani, şi cu bani. Am stat prea mult timp”, a spus unul dintre salariaţi.

Muncitorii dorm pe saltele, într-o sală a căminului, şi au luat mâncare pe datorie de la un magazin din comună. Ameninţă că vor dărâma tot ce au construit, dacă nu vor primi banii care li se cuvin. „Uitaţi-vă în ce hal suntem! Dormim de atâta timp într-un dezastru. Sus, pe nişte saltele. Nu avem posibilitatea să facem baie, nimic. Suntem lăsaţi aici ca nişte câini. Dacă nu primim banii, dăm jos tot ce am pus. Trebuie rezolvată această problemă. Noi lucrăm cu firmă, în regulă, pe care şeful nostru a luat materialele necesare şi acum noi nu am mai primit banii”, a mai spus un alt angajat.

Situaţie încurcată

Viceprimarul din Bumbeşti-Piţic susţine că nu ştia de această problemă şi că firma care a câştigat iniţial contractul pentru reabilitarea clădirii a subcontractat lucrarea unei alte societăţi din Gorj, care, la rândul ei, a fost vândută unui om de afaceri din Capitală. „Eu ştiu că licitaţia a fost câştigată de o firmă din Slatina. Au venit oamenii şi l-au anunţat pe domnul primar că nu mai lucrează fiindcă nu şi-au primit banii. Am înţeles că s-a subcontractat lucrarea de o firmă locală. Sunt nişte combinaţii pe care eu nu le cunosc. Am înţeles că firma a fost vândută cuiva din Bucureşti. Lucrările au început de o lună şi jumătate şi nu se vede mare lucru, pentru că nu mai au bani”, a explicat Irina Cojocaru, viceprimarul din Bumbeşti-Piţic.

Edilul Michy Nioaţă a dat asigurări că muncitorii îşi vor primi banii în cursul zilei de marţi.

Vizualizări: 3,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: