Fără bani europeni pentru parcuri și centre de informare turistică. Ce vor primarii!

Fondurile europene venite până acum nu au fost pe placul edililor gorjeni. Primarii au nevoie de bani pentru infrastructură și utilități la nivelul comunelor, nu pentru centre de informare turistică, parcuri, terenuri de sport sau centre de relaxare. Autoritățile locale sunt încurajate să acceseze bani europeni și să nu se bazeze pe fondurile guvernamentale.

Localitățile din Gorj au nevoie de fonduri europene pentru drumuri, canalizare, alimentare cu apă, rețea de gaze, dar și pentru susținerea sistemului medical.

O recunosc chiar primarii, sătui de bani europeni pentru tot felul de investiții nefolositoare în comunele gorjului. ”Ne trebuie bani europeni pentru cabinete medicale și dispensare în comună, că vedeți că spitalele sunt așa cum sunt în pandemie. Dacă vă uitați de aici și până la Timișoara e plin de centre de informare turistică și toate sunt închise. Ce să faci cu centre de informare turistică în comune fără obiective turistice sau cu minerit, cum am eu? E nevoie de bani pentru îmbunătățirea traiului, pentru utilaje, pentru infrastructură. Ei dau bani pentru ce vor ei, că ei au tot ce nouă ne lipsește. Să fie centre de informare turistică și parcuri în orașele turistice”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

Și primarul din Bengești Ciocadia este de aceeași părere. Victor Geogia consideră că și acești bani se dau cu un scop. ”Comunitatea nu are nevoie de centre de informare turistică. Oamenii de la sat au nevoie de drumuri asfaltate, de apă la robinet, de canalizare, nu de prostiile pe care aruncă ei banii europeni. Se dau banii ăștia cu un scop. Nu să ajute comunitatea, ci anumite persoane, pentru că o parte din aceste fonduri europene se duc în conturile cui trebuie, ajung acolo unde trebuie”, a spus Geogia.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: