Primar: Mi-aș dori ca noul Guvern să concedieze în masă

Primarii din Gorj se așteaptă la restructurări de personal în sectorul de stat începând de anul viitor. Edilii sunt siguri că aceste concedieri se vor face și la nivelul administrației locale, dar speră să fie făcute pe criterii de performanță și nu politic. Sunt și primari care așteaptă cu nerăbdare ca noul guvern să treacă la concedieri în rândul funcționarilor publici.

Primarul din comuna Slivilești consideră că reducerea numărului de angajați din sectorul de stat este cea mai bună decizie luată de noul Guvern. Sorin Bucurescu explică de ce își dorește concedieri și la nivelul primăriilor. ”Sincer, mi-aș dori să concedieze în masă. De exemplu, la primăria Slivilești am 14 angajați din care doi sunt șoferi, iar la primăria Bolboși, Samarinești și la alte primării au câte 25. Păi dacă eu pot să lucrez cu 12 oameni, lor de ce le trebuie dublu? La Consiliul Județean stau unul peste altul, de nu mai au loc. Să rămână câte 10 oameni în primărie și să le facă 10.000 de lei salariul, dacă sunt profesioniști și știu să-și facă treaba. Păi am auzit că nu știu pe la ce primărie plecau când voiau, veneau când voiau, se înțelegeau care vine mâine și nu vine poimâine, mai și consumau alcool la serviciu. Păi ce este asta? Prima măsură luată de Guvern ar trebuie să fie restructurarea la stat”, a declarat Sorin Bucurescu.

Și primarul din Motru se așteaptă la restructurări în perioada următoare, însă speră să nu fie nevoit să dea oameni afară. ” Pentru mine nu este o surpriză valul de concedieri care ne paște în 2021. S-a vorbit de asta chiar înainte de alegeri. Mulți nu au crezut că asta se pregătește. Eu am analizat situația și am persoane care vor ieși la pensie și o să redistribuim personalul, iar dacă o să rămân descoperit sper să pot face angajări, dar eu mă aștept să fie blocate posturile”, a declarat Cosmin Morega.

Ion Bârcă, primarul de la Turburea, consideră că asta va fi prima măsură luată de noul Guvern. ”Clar vor fi concedieri, că pentru asta s-au luptat cei de la PNL să urgenteze cu alegerile, își făcură și Guvernul, se văzură cu sacii în căruță și acum se pun pe treabă, dau oameni afară. Nu e locul și nici momentul pentru concedieri. Trebuie să se gândească cum scot țara asta din situația în care au adus-o”, a spus Bârcă.

Primarul din Bengești Ciocadia spera ca disponibilizările să nu fie făcute pe criterii politice. ”Este o decizie dureroasă a Guvernului, dar să nu se facă pe criterii politice, ci pe criterii de competență. Dacă nu vor face asta, o să rămână tot cu inculții”, susține Victor Georgia.

Vizualizări: 6,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: