Fără bani pentru evenimente, la Târgu Jiu. Spectacolele se mută în aer liber!

Toate fondurile alocate pentru zilele orașului și celelalte festivaluri din Târgu Jiu au fost consumate deja pe perioada pandemiei. Banii au fost mutați la capitolul pentru situații de urgență, așa că autoritățile caută acum soluții să facă spectacole în aer liber fără vreun leu. Și accesul târgujienilor este gândit să fie tot gratuit.

Vara va fi plină de evenimente în aer liber, așa cum prevăd ultimele reguli pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Municipalitatea deja pune la cale o serie de spectacole care să nu coste mult, dar care să fie organizate în aer liber. „Pe zona de evenimente sportive și culturale, chiar dacă nu mai avem banii pe care îi prevăzusem în buget, la începutul anului, încercăm cu Direcția de evenimente și cu reprezentanții Teatrului Dramatic să completăm această perioadă cu evenimente care să nu ne coste foarte mult”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Cu ajutorul actorilor de la Teatrul Dramatic și cu alți artiști care obișnuiau să cânte la Târgu Jiu, autoritățile speră să organizeze câteva spectacole în aer liber unde accesul să fie gratuit cu respectarea distanțării sociale. „Sumele alocate pentru evenimentele din această vară au fost transferate pe situații de urgență. De aceea, le-am solicitat reprezentanților teatrului să pregătească evenimente cu care să putem acoperi zilele în care aveam prevăzute alt gen de evenimente. Cu sume limitate, acum trebuie să găsim soluții pentru ca oamenii să se mai recreeze. Vor fi spectacole de teatru, de muzică folk și alte spectacole care vor fi gratuite pe toată perioada acestei veri. Nu mai avem fonduri la Direcția de evenimente, dar avem specialiști la teatru pentru ca cetățenii să se poată bucura de evenimente organizate la groapa din centrul orașului și la grădina de vară, în spații deschise”, a mai spus Marcel Romanescu, la Radio Infinit.

Vara trecută, spectacolele organizate de primărie au consumat fonduri importante de la bugetul local. (A.A.)

Vizualizări: 1,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: