Pod în garanție, deteriorat de ploaie. Primar: Ploaia a spălat balastul

Un pod reabilitat acum un an a fost afectat de ploile căzute în ultima săptămână. Se întâmplă în comuna gorjeană Vladimir, acolo unde autoritățile locale par deranjate mai mult de reacția cetățenilor, decât de situație. Poate și pentru că există un dosar penal legat de acest pod care mai întâi a fost plătit și apoi construit.

Un localnic din comuna Vladimir a sesizat faptul că un pod recent reabilitat a fost afectat de ploi. Contactat telefonic, primarul din localitate susține doar că ploaia a ”spălat balastul”.

”Drumul este în garanție, noi am anunțat constructorul care a zis că se deplasează la fața locului să remedieze problema. Lucrarea s-a terminat de anul trecut. Nu s-a întâmplat mare lucru. A plouat un pic mai mult și ploaia a spălat balastul care s-a scurs pe la marcaje. Nu s-a rupt podul, pur și simplu ploaia a spălat balastul. A plouat și a trecut apa peste nivel”, a precizat primarul din Vladimir, Ion Ianăși.

Întrebat cât a costat investiția, primarul a dat semne de amnezie. ”Lucrarea e făcută prin Ministerul Dezvoltării și nu mai știu cât a fost lucrarea. Nu știu cât a costat și nu vreau să vorbesc prostii. Poate știu mai bine cei care sesizează presa toată ziua. Văd că sunt la curent cu tot. Luați de la ei informații”, a mai spus Ianăși.

Primarul din Vladimir, Ion Ianăși, are dosar penal și chiar a fost o noapte în arest din cauza acestui pod, fiind acuzat că l-a plătit anticipat, consemnând în fals că este construit. „În calitate de primar, cu știință, a dispus efectuarea plății unei facturi din data de 26 noiembrie 2018, în sumă de 268.758 lei, reprezentând contravaloare servicii execuție la obiectivul construire pod Biserica Andreești, comuna Vladimir, deși aceste servicii și lucrări nu au fost efectuate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, administrației publice și fondurilor europene. Mai este cercetată aceeași persoană pentru altă infracțiune de abuz în serviciu, cu aceeași încadrare juridică, constând în aceea că a dispus efectuarea plății unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018, în valoare de 14.123 lei, reprezentând contravaloare servicii dirigenție de șantier la același obiectiv deși aceste servicii nu au fost efectuate în realitate”, transmitea Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj atunci când a deschis dosarul penal.

Vizualizări: 2,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: