Fără gel dezinfectant la intrare în bloc. Edilii propun altă soluție!

Orașele mici din județul Gorj au găsit soluții și au montat dispensere cu gel antibacterian în toate scările de bloc. Nu aceeași situație o regăsim la Târgu Jiu. Municipiul are peste o mie de scări de bloc, iar autoritățile se declară depășite de situație. Nu pot să cumpere atât de multe astfel de recipiente și nici nu le-ar putea păzi să nu dispară din scările de bloc. Primarul Marcel Romanescu a propus altă soluție: covorașe cu dezinfectant la fiecare intrare în bloc.

De altfel, mai multe municipii din România s-au plâns de această situație într-o adresă chiar premierului Ludovic Orban. Primarul de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a explicat că i-ar fi imposibil să găsească pe piață atât de multe dispensere să le pună în scările de bloc: „Asociația Municipiilor din România a făcut o adresă către reprezentanții Guvernului României și, inclusiv eu, la Târgu Jiu, aștept clarificări. Cea mai bună soluție ar fi fost alta: să cumpărăm covorașe pe care să le punem la intrarea în scara de bloc, pe care permanent reprezentantul asociației trebuia să dea cu substanță pe acele covorașe zilnic. Nu vom putea niciodată, ca autoritate publică locală, să gestionăm la 1.381 de scări situația zi de zi, indiferent cât ne-am dori”.

În plus, acestea ar putea să fie furate, crede Romanescu. „Sunt elemente care oricând pot fi luate de acolo. Nu putem să le păzim, nu avem camere pe fiecare scară de bloc și cea mai eficientă metodă era să fi pus covorașe la intrarea pe scară. Orice cetățean responsabil din Târgu Jiu, când părăsește domiciliul ori ajunge la domiciliu are apă curentă, cu săpun, substanțe de dezinfecție poate să-și dezinfecteze mâinile, nu trebuie neapărat să aibă la scara blocului”, a mai spus edilul.

În celălalt municipiu din Gorj, la Motru, primăria a reușit să comande peste 300 de dispensere pentru a le monta în fiecare scară de bloc. Acestea vor ajunge în oraș până la sfârșitul săptămânii. “Noi am căutat mai mulți furnizori. Încep să vină și ofertele. Am ales varianta cea mai convenabilă. Am făcut comandă. În două, trei zile urmează să primim acele dispensere și soluțiile necesare completării dispenserelor pentru fiecare scară de bloc. Avem nevoie de 360 de bucăți și am găsit un furnizor care ni le poate furniza pe toate. Am făcut comandă în urmă cu două zile. Condiția este ca plata să se facă pe loc sau anticipat altfel nu le primim”, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: