Fără liste de aşteptare! Tomografii decontate la Motru

Spitalul Municipal Motru a reuşit să încheie contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj pentru investigaţiile de computer tomograf. Suma decontată este generoasă, spune managerul Alin Efrim, astfel că unitatea medicală primeşte de la începutul lunii mai, pe bază de bilet de trimitere, şi pacienţi din alte localităţi ale Gorjului.

Investigaţii de imagistică medicală decontate prin CAS Gorj se pot face la spitalul din Motru încă din data de 2 mai. Doi medici radiologi, angajaţi ai spitalului, fac astfel de examinări. Mai este şi un doctor la Radiologie, care urmează să se specializeze în vederea utilizării tomografului. Investigaţiile se pot realiza în intervalul orar 08.00-20.00, pe două ture, de luni până vineri. Spitalului Municipal Motru i se decontează lunar suma de 36 mii lei pentru astfel de investigaţii. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că din aceşti bani îşi permite să primească pacienţi şi din alte zone ale judeţului Gorj, dar numai pe bază de bilet de trimitere. „Avem o sumă mare, care ne permite să facem investigaţii şi oamenilor din alte localităţi. Sumele diferă, în funcţie de investigaţie. De exemplu, o tomografie de craniu este 120 de lei, iar una cu contrast poate ajunge la 500-600 lei pe abdomen. Oricum, este valabil doar pentru cei care vin cu bilete de trimitere din ambulator, pentru că la cei internaţi oricum le făceam dinainte şi nu plăteau nimic. În momentul de faţă, în alte părţi, sunt programări poate şi pe două luni în avans, iar noi nu avem”, a declarat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru.

Computerul tomograf a fost achiziţionat în anul 2016 şi este funcţional din vara anului trecut. Pentru achiziţionarea acestui aparat, Ministerul Sănătăţii a acordat suma de 1,2 milioane lei. De asemenea, administraţia locală a asigurat o cofinanţare de 100 mii lei.   

Vizualizări: 5,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: