Zăpadă de trei metri la Rânca

A nins abundent mai bine de două zile în zona montană a judeţului Gorj. Drumarii au intervenit la foc continuu. Şase utilaje pentru deszăpezire şi o autofreză au acţionat pe Drumul Naţional 67 C care face legătura între Novaci şi Rânca. Se circulă în condiţii de iarnă, iar în unele zone stratul de zăpadă măsoară, în decor, aproape trei metri.

Aproape 50 de ore a nins, neîntrerupt, în staţiunea Rânca. Drumarii au împrăştiat zeci de tone de material antiderapant pe tronsonul de drum. „Am intervenit cu şase utilaje şi o turbofreză. În fiecare zi, am împrăştiat câte 30 de tone de material antiderapant pe drumul naţional, dar şi în staţiune. Utilajele sunt pregătite, în continuare, de intervenţie. La fel şi oamenii. Ne aşteptăm la încă o săptămână de vreme rea, cu temperaturi scăzute, aşa că suntem pregătiţi”, a spus Bogdan Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

În decor, de la jumătatea staţiunii Rânca, stratul de zăpadă este tot mai mare. Doar zăpada căzută în această săptămână a înălţat stratul de omăt cu aproape jumătate de metru. Aşa că, în unele zone, stratul de zăpadă ajunge chiar şi la trei metri. Turiştii care au în plan să ajungă la Rânca sunt sfătuiţi să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător. (M.M.)

Vizualizări: 2,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: