Fără mese de Sf. Dumitru la hramurile bisericilor din Turburea

Primăria Turburea nu va mai organiza mese la bisericile care au hramul Sfântul Dumitru. Deşi devenise o tradiţie ca oamenii să beneficieze de o gustare în curtea bisericilor din Poiana şi Cocorova, astăzi localnicii vor primi doar pachete din partea autorităţilor. Asta pentru că mai mulţi consilierii locali au cerut diminuarea sumelor prevăzute pentru astfel de evenimente. Primarul Ion Bârcă spune că va încerca să facă pachetele astfel încât să poată fi asigurată câte o gustare pentru enoriaşi.

Enoriaşii din Turburea nu vor mai avea parte astăzi de mese îmbelşugate, în curtea bisericilor care poartă hramul de Sf. Dumitru. În locul tradiţionalelor praznice, oamenii vor trebui să se mulţumească doar cu pacheţele cu mâncare, ce vor fi oferite de autorităţi.

Primarul Ion Bârcă susţine că au fost reduse la jumătate sumele pe care el le propusese pentru a fi alocate pentru praznicele de Sfântul Dumitru. „Nu vom mai face acele mese pentru praznicele de Sf. Dumitru din cauză că au fost nişte răutăţi din consilierilor. Până la urmă vom da nişte pachete, s-a alocat suma de 3.000 de lei pentru pachetele pe care le vom da la Poiana şi 3.000 de lei pentru cele de la Cocorova. Anul trecut s-a făcut şi masă, s-au dat şi pachete oamenilor. Urmează să stabilesc împreună cu preoţii ce vom pune în pachete. Anul trecut, am făcut cam 500 de pachete, iar în ele am pus pulpe, o pâine, un cozonăcel, o sticlă de bere şi fructe. Aceste mese, organizate de hramurile bisericilor, deveniseră deja o tradiţie, iar acum oamenii vor avea parte de o surpriză neplăcută, dar asta e. Pentru a nu se pierde definitiv tradiţia voi da acele pachete enoriaşilor”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul spune că aleşii din Consiliul Local nu au vrut să aprobe bani nici pentru Ziua Vârstnicilor. Dat fiind faptul că evenimentul a avut loc înainte de şedinţa de consiliu, primarul va trebui să scoată din buzunar său suma de 6.000 de lei, bani cheltuiţi pentru masa festivă a vârstnicilor. „Consilierii n-au vrut să voteze nici pentru banii cheltuiţi cu ziua vârstnicilor, era vorba de 6.000 de lei, acum n-am decât să-i plătesc eu din buzunarul meu, dar mă gândesc că am făcut pomană pentru părinţii mei. Sunt anumiţi consilieri care sunt vizaţi că nu vor mai fi puşi pe liste la alegerile de anul viitor, iar acum nu votează proiectele decât dacă au vreun interes personal”, a precizat Bârcă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: