Modernizarea drumurilor din comuna Borăscu continuă

Autorităţile locale din Borăscu anunţă începerea lucrărilor de asfaltare a unuia dintre cele mai importante drumuri din comună. Este vorba de şoseaua care face legătura între satele Miluta şi Menții din Dos. În curând va fi efectuată şi recepţia drumurilor de exploataţie agricolă care au fost modernizate pe fonduri europene.

Cetăţenii satelor Miluta şi Menţii din comuna Borăscu vor circula în curând în condiţii mai bune, asta pentru că lucrările de asfaltare a drumului comunal care le străbate vor fi finalizate până la finalul acestei luni, spun autorităţile locale. "Este vorba de drumul DC79, Menţii din Dos-Miluta. A început de marţi asfaltarea pe acest tronson care are o lungime de 3.4 km. Este prima asfaltare. Constructorul deja a asfaltat 1 km, în două straturi. Oamenii sunt încântaţi pentru că de 5-6 ani ne luptăm să modernizăm acest drum. Sunt circa 200 de gospodării cu vreo 600 de persoane care vor beneficia de acest drum, dar şi cei care vor trece în tranzit. Rigole au fost deja realizate, pe partea stângă, unde sunt versanţii, pe o porţiune de peste 2 km", a declarat Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu.

Investiţia este realizată din fonduri guvernamentale. După ce va vor fi încheiate lucrările de modernizare la acest tronson de drum, constructorul va începe şi asfaltarea DC 68 Calapăru-Scorușu și pe DC 72B Borăscu - Mănăstirea Dealu Mare, astfel încât în primăvara anului viitor lucrările să fie încheiate.

Modernizarea drumurilor de exploataţie agricolă, finalizată

Alte două tronsoane au fost modernizate în comuna Borăscu. Este vorba de drumuri de exploataţie agricolă, asfaltate printr-un program finanţat din fonduri europene. "Am finalizat şi modernizarea drumurilor de exploataţie agricolă. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene, pe Măsura 125. Este vorba de asfaltarea a peste 8 de km de drumuri de exploataţie agricolă, de la Borăscu către Miluta, 5.1 km, şi de la Scoruşu către Baniu, 3.4 km. Săptămâna viitoare vom face recepţia lucrărilor", a precizat primarul Constantin Ţucu.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: