A început asfaltarea drumului Băleşti-Rasova

Cetăţenii satului Rasova apartenent comunei Bălești vor circula în condiţii optime în curând, spun autorităţile locale. A început asfaltarea drumului care face legătura cu satul Bălești, iar lucrările vor fi finalizate până acest an. Investiţia este realizată din fonduri guvernamentale şi prevede realizarea a trei poduri.

Lucrările de modernizare a tronsonului de drum care face legătura între satele Rasova şi Băleşti sunt realizate de o societate din Craiova. Săptămâna aceasta a început asfaltarea drumului, plecând dinspre Rasova, urmând ca la final să fie făcută conexiunea cu tronsonul de drum care este deja asfaltat. Autorităţile locale spun că anul acesta au primit o sumă mică pentru modernizarea acestui drum, dar că au găsit înţelegere la constructor astfel încât să finalizeze cât mai repede lucrările. "A început asfaltarea DC91 Bălești-Rasova. Este vorba de 5 km de drum. Lucrările de asfaltare au început de ieri. Deşi au fost alocaţi numai 140.000 lei anul acesta pentru aceste lucrări pe OUG 28, am avut discuţii cu constructorul şi s-a apucat de lucru la rugăminţile noastre. Sperăm ca la finalul lucrărilor să deconteze valoarea investiţiei. Lucrarea a fost demarată din 2009, trenează de foarte mult timp şi era important să fie finalizată. Lucrările se ridică la 5.6 milioane lei şi mai avem de primit circa 3 milioane. Lucrările de asfaltare se vor finaliza în circa două săptămâni. Rigolele sunt realizate în proporţie de 80%. Mai rămân de realizat 3 poduri, la care se lucrează în prezent, sperăm ca până la finele anului să fie finalizat cu totul", a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

În satul Rasova sunt circa 200 de gospodării. Autorităţile locale spun că anul acesta se vor încheia şi lucrările de alimentare cu apă în acest sat. Investiţia este realizată tot din fonduri guvernamentale care au şi fost alocate.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: