Peste 130 de umorişti la Festivalul „Ion Cănăvoiu”

Peste 130 de umorişti români şi străini sunt aşteptaţi la Festivalul Naţional „Ion Cănăvoiu”, care va fi găzduit de judeţul Gorj, în perioada de 23-25 octombrie. Vor participa umorişti din România, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova şi Germania.

Ca o premieră, preşedintele juriului naţional este Tatiana Tzancova, din Bulgaria. „Acest festival are o istorie frumoasă, iniţial am început cu Zilele literare „Ion Cănăvoiu”, la vremea respectivă merg pe varianta Ion Cănăvoiu-poet, ulterior am transformat această manifestare în Festivalul de Umor. Ne aflăm deja la ediţia a XXIII-a, iar pentru prima dată preşedintele juriului este Tatiana Tzancova, directorul Muzeului Mondial de Umor din Gabrovo (Bulgaria). Vrem ca, de la an la an, acest festival naţional să se transforme din ce în ce mai mult într-un festival internaţional”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Valorilor Tradiţionale Gorj.

Vineri seară, la Muzeul Gorjului, începând cu ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de caricatură Aurelian Iulius Şuţă. Sâmbătă, la ora 11.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” vor lansate mai multe cărţi şi reviste de umor. Tot sâmbătă, dar la ora 18.00, va avea loc vernisajul Salonului internaţional de caricatură la sediul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Valorilor Tradiţionale Gorj. Gala Laureaţilor va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, la Căminul Cultural Bâlta din comuna Runcu. Se vor acorda premii în valoare de 8.000 de lei, inclusiv un premiu special pentru literatură unui scriitor gorjean.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: