Vrea să devină un Ştefan Bănică jr. al Gorjului

Are doar 9 ani şi se mândreşte cu performanţe pe bandă rulantă în domeniul muzical. Este vorba de Mario Niculescu din Târgu Jiu, care a adus în Gorj trofeul Festivalului Naţional "Pro Muzica" ce s-a desfăşurat weekend-ul trecut la Craiova. Pe lângă aptitudinile pe care le are ca solist vocal, mânuieşte foarte bine şi pianul, chitara, tobele şi orga. Îi place muzica rock şi folk şi şi-a propus să devină un fel de Ştefan Bănică jr. al Gorjului.

Mario este elev al Şcolii Gimnaziale "Alexandru Ştefulescu" din Târgu Jiu, în clasa a IV-a, şi frecventează Palatul Copiilor din municipiu, dar şi Şcoala Populară de Artă. Şi-a descoperit talentul în urmă cu circa un an şi jumătate şi de atunci reuşeşte să câştige premiile importante de la fiecare competiţie la care participă. "Îmi place muzica. Cânt cu vocea, cu chitara electrică, cu pianul, orga, mai nou şi la tobe. Cred că am moştenit talentul de la părinţi, care au ureche muzicală. Idolul meu este Ştefan Bănică jr. pe plan local şi Joe Cocker din străinătate. Vreau să ajung Ştefan Bănică al Gorjului. Îmi place pentru că face show", a spus Mario Niculescu.

Părinţii îl sprijină în parcursul său de artist li se bucură împreună cu el de fiecare premiu pe care îl câştigă. Tatăl său spune că în ziua de astăzi este greu să faci carieră pe cont propriu, asta pentru că este nevoie de bani pentru a face performanţă în domeniu. "Este un copil minunat, dar este un copil simplu, nu este un copil cu ifose. Munceşte, muncim, este la o vârstă fragedă, la care nu trebuie totuşi să forţăm. În schimb rezultatele lui sunt extraordinare, aş putea spune că este cel mai performant copil de vârsta lui. A participat la 12 festivaluri de la care s-a întors cu tot atâtea premii. Are trei melodii compuse el, una de muzică uşoară şi două de folk cu care a participat la Festivalul Poarta Sărutului. Trebuie să ne ajutăm singuri şi dacă vrei să realizezi ceva trebuie să investeşti. Personal, am investit într-un an 10.000 lei. I-am cumpărat şi pian şi tot ce a avut nevoie. Melodiile trebuiesc cumpărate, negativele pentru a avea drept de autor, peste tot la festivaluri se cere taxă de participare. Nu mai spun că ni se cer pozitive, care trebuiesc făcute în studiouri specializate unde iarăşi trebuie să plătim ", a explicat Sorin Niculescu, tatăl lui Mario.

Pe lângă trofeul pe care l-a câştigat recent la festivalul de la Craiova, Mario a mai obţinut în luna septembrie şi trofeul Festivalului Naţional de Interpretare "Sibiu- Capitala Muzicală". Preşedintele juriului, cunoscutul pianist Horia Moculescu, l-a felicitat pentru prestaţia sa.              

Lăudat de profesori

Mario este pregătit de profesorul de muzică uşoară şi chitară Doru Ciobanu, din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. "Din punct de vedere muzical este un copil precoce, eficient, care înţelege tot ce îi spun, muzical vorbind. A dat randament într-un interval relativ scurt. Este plin de energie, chiar are un surplus de energie pe care cu greu i-l stăpânesc. Două trofee într-o lună este o mare performanţă", a comentat profesorul Doru Ciobanu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: