Fără precedent! 22 de ani cu executare pentru un judecător

Judecătorul Mircea Moldovan a fost condamnat la 22 de ani cu executare într-un dosar de corupţie, scrie Mediafax. Pedeapsa aplicată de Curtea de Apel Bucureşti este una fără precedent. Acesta a fost acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită, sumele nefiind deloc spectaculoase. Procurorii DNA au vorbit despre sume de bani (3.000 - 4.000 lei) direct, prin Western Union (8000 lei ) sau direct pe cardul de salariu;  produse alimentare (peşte, carne de vită/miel); cherestea şi aproximativ 90 de metri pătraţi de lambriuri, în valoarea totală de 6.652 lei; TV color. 

Alţi trei judecători inculpaţi în dosar au primit pedepse mai mici: Elena Rovenţa - cinci ani şi zece luni, Sorin Viziru - cinci ani şi Ion Stanciu - trei ani şi opt luni.

Omul de afaceri Dan Adamescu, mituitor, a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: