Federaţia Energetica îşi schimbă statutul. Modificări!

Consiliul Federal Extraordinar al Federaţiei Energetica se va întruni săptămâna viitoare, la Bucureşti. În cadrul acestei întâlniri se vor lua în discuţie şi anumite propuneri legate de modificarea statutului federaţiei, spune vicepreşedintele Paul Constantinescu. Sindicalistul a explicat că se impun anumite modificări pentru că statutul este foarte vechi. „În cadrul Consiliului Federal vom discuta mai multe teme. Ne dorim să aducem nişte ajustări la statut, până la urmă statutul este făcut acum 100 de ani. Spre exemplu, dacă vine un nou sindicat şi doreşte, printre altele, să candideze la o funcţie, trebuie să aibă un an vechime în federaţie. Până acum nu era trecut asta, iar majoritatea membrilor agreează ideea asta. Sunt propuneri pe care federaţia le-a trimis către sindicate, sindicatele şi-au dat ok-ul sau nu, au adus şi amendamente la mai multe propuneri ale federaţiei”, a declarat Paul Constantinescu, vicepreşedintele Federaţiei Energetica.

Un alt aspect care va fi discutat face referire la norma de reprezentare. „Până acum am avut 250 de membri, acum vom avea 200 după noile propuneri. Federaţiile, acum zece ani, aveau anumiţi membri, acum numărul lor s-a redus, deci norma de reprezentare în Consiliu va fi de un reprezentant la un sindicat de până în 200 de membri”, a explicat Constantinescu.

Energetica reprezintă sute de salariaţi ai CE Oltenia şi este una dintre federaţiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă. Federaţia Energetica are o conducere interimară, urmând ca în vară să aibă loc alegeri la vârful consorţiului.

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: