Olaru află de la televizor problemele din CE Oltenia

Directorul de Resurse Umane al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Olaru, ţine audienţe în direct pe posturile de televiziune. Acesta participă la emisiuni cu telefoane în direct şi nu de puţine ori este surprins de sesizările din teritoriu, unde sunt luate măsuri care contravin celor stabilite la nivelul companiei.

Doru Crăete, lider de sindicat în zona Rovinari, a spus că sunt multe anomalii în programul de lucru. „Este vorba de programul de lucru pentru colegii care lucrează în ture. Până acum, cei care aveau recuperări erau la completări trecuţi automat în recuperare şi nu veneau la completări, ca să nu ne înregistrăm cu prea multe ore suplimentare. Acum observăm pe grafice completări sâmbăta sau duminica. Vă spun sincer, chiar dacă aş avea ore lucrate şi neplătite, dacă sunt într-o completare sâmbăta sau duminica, eu prefer să vin la muncă, pentru că, potrivit contractului colectiv de muncă, aceste zile sunt plătite cu un spor. Nu cred că ar fi normal ca administraţia să mă oblige să îmi iau o recuperare sâmbătă sau duminică”, a spus Crăete într-o intervenţie la Acces TV.

Olaru a recunoscut că ar fi un nonsens. „Este o aberaţie. Completări se fac atunci când numărul de posturi din luna respectivă este incomplet. Să facem completări sâmbăta sau duminica este un nonsens”, a spus Olaru, care nu înţelege de ce s-au luat astfel de decizii la nivel de sucursale, câtă vreme a trimis în teritoriu un model de programare.

Crăete a spus că are graficul şi chiar el este programat la completare sâmbăta, pe 10 februarie, dar în această situaţie sunt foarte mulţi colegi ai lui. „Eu o să vin conform graficului şi potrivit CCM trebuie să mă plătiţi cu spor. Nu mă puteţi obliga să fac recuperare sâmbăta sau duminica”, a spus Doru Crăete, care a spus că nici înainte de 1989 nu se făceau completări sâmbăta şi duminica. „Da, nu e corect, eu am trimis un model de grafic care respecta şi codul muncii şi timpul de lucru. Eu nu am trimis o astfel de variantă”, a spus Olaru.

O altă sesizare a venit din zona Jilţ Nord, unde un salariat al CE Oltenia a reclamat faptul că un coleg a fost prins copiind la examenul pentru postul de Conducător Formaţie de Lucru, dar a rămas pe post. „Cred că a rămas pe post până la organizarea unui nou concurs”, a spus Olaru.

Vizualizări: 3,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: