Manu Tomescu: Desindicalizarea este în dezavantajul salariaţilor

Peste 800 din cei 13.300 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia nu sunt sindicalizaţi şi nu au reprezentant la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă.

Manu Tomescu, lider sindical la Energia Rovinari, înţelege nemulţumirea unor salariaţi cu privire la lideri, dar spune că plecarea din sindicate ar fi o mare greşeală. „Desindicalizarea este clar în dezavantajul lucrătorilor şi în avantajul angajatorilor (administraţiilor şi patronatelor din România). Cine a lucrat în privat, «la patron», şi a văzut ce înseamnă să nu fi într-un sindicat, înţelege foarte bine ce vreau să spun. Nici eu nu sunt mulţumit de anumite metehne ale unor lideri de sindicat din CE Oltenia. Dar, Doamne-fereşte ca salariaţii din CEO să rămână nesindicalizaţi, pentru că abia atunci vor cunoaşte ce înseamnă umilinţa şi sclavia modernă”, a comentat Tomescu pe pagina de socializare.
Tomescu este de părere că mişcarea sindicală nu poate fi abandonată din cauza unor lideri corupţi: „Ca un lucrător să nu mai vrea să facă parte dintr-un sindicat din cauza unor lideri corupţi, e ca şi cum nu te-ai mai duce la biserică şi nu ai mai crede în Dumnezeu, din cauza unor popi care nu îşi fac treaba şi strică imaginea Bisericii”. (A.A.)

Vizualizări: 1,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: