Femeie rămasă captivă în maşină, salvată de pompieri

Mesaje de felicitări pe bandă rulantă pentru doi pompieri din Gorj care au dovedit că misiunea de salvator nu se încheie odată ce schimbă uniforma. Doi pompieri care ieşiseră din tură au salvat o femeie implicată într-un accident de circulaţie. I-au acordat primele îngrijiri după care au chemat Ambulanţa la faţa locului.

Cei doi pompieri se îndreptau spre casă când au văzut o maşină răsturnată în şanţ. Înăuntru, şoferiţa. Aceasta fusese acroşată de un autoturism care intenţiona să o depăşească neregulamentar. Au tras pe dreapta fără să clipească, au scos femeia din maşină şi i-au acordat primul ajutor. Accidentul s-a petrecut, sâmbătă, în localitatea Polovragi. Femeia a fost preluată de Ambulanţă şi dusă, cu răni uşoare, la Spitalul din Novaci.

Salvatorii ei, Ion Pătroescu şi Dumitru Iliescu, au fost felicitaţi de colegii pompieri.  „Colegii noştri, plutonierii adjutanţi Ion Pătroescu şi Dumitru Iliescu îşi terminaseră tura de serviciu şi se îndreptau spre casă.

Nimic neobişnuit, numai că pe drumul pe care mergeau ei s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, iar în urma impactului una dintre maşini s-a răsturnat şi o femeie care se afla la volan a rămas blocată în autoturism. Băieţii noştri au oprit maşina, iar experienţele prin care au trecut de-a lungul carierei i-a ajutat să o scoată pe femeie din maşină, chiar dacă nu au avut la îndemână accesoriile pentru descarcerare pe care le mânuiesc cu măiestrie la serviciu. Cea mai mare răsplată pentru aceste fapte o reprezintă mulţumirea pe care o vezi pe feţele oamenilor pe care i-ai ajutat. Noi nu putem să le spunem mai mult colegilor noştri, decât că ei sunt cei din linia întâi şi că atât astăzi, cât şi de-a lungul carierei ne-au demonstrat că ne putem baza pe ei şi că-şi ştiu menirea chiar dacă sunt la serviciu sau în timpul liber: salvează vieţi!” Bravo băieţi, a fost mesajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Nu este primul astfel de caz. La începutul acestei luni, patru tineri au fost salvaţi tot de un pompier aflat în timpul liber, în localitatea Crasna. Maşina în care se aflau aceştia s-a lovit de un stâlp şi a luat foc. Pompierul, Valentin Popică, i-a ajutat să iasă din autoturism la timp şi a chemat ajutoare la faţa locului.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: