Şeful UATAA Motru contraatacă: Meritul primăriei este zero!

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru menţine deschisă flacăra scandalului între primar şi directorul unităţii. După ce a fost acuzat că are interese ca insolvenţa UATAA să continue, managerul Eugen Corcoaţă a ieşit la atac. Îi reproşează primarului Gigel Jianu că nu face nimic pentru uzina de agent termic.

Directorul UATAA Motru, Eugen Corcoaţă, a declarat că autorităţile locale nu s-au implicat în sprijinirea uzinei. Afirmaţiile primarului l-au enervat la culme pe Corcoaţă. „O asemenea afirmaţie aduce prejudicii grave în primul rând personalului, în al doilea rând cetăţenilor municipiului Motru, pentru că menţinerea insolvenţei se face cu acordul instanţei. Este un judecător sindic care urmăreşte toţi paşii care se fac în programul de reorganizare, în fiecare trimestru urmăreşte plăţile, şi vreau să spun că meritul primăriei în asigurarea finanţării sau a unor proiecte prin care să se reducă costurile este zero în acest moment. Noi ne-am propus să menţinem căldura la Motru, mai ales că, aţi văzut, de la 1 ianuarie a scăzut şi preţul. Cea mai ieftină căldură din România este la Motru”, a spus directorul UATAA.

Primarul Gigel Jianu susţine, în continuare, că interesul lui Corcoaţă nu este altul decât să menţină uzina în insolvenţă şi în următorii patru ani. Asta pentru că administratorul judiciar ar primi comisioane frumoase în această perioadă de la instituţia aflată cu un picior în groapă. „Societatea în insolvenţă nu plăteşte penalităţi către furnizori. Plăteşte un comision mare, în schimb, pentru orice factură către societatea care este administrator judiciar. Or, s-ar putea ca şi în sensul acesta să fie interese s-o ţină în insolvenţă trei ani cu posibilitatea de a mai pune un an, să se plătească acest comision cât mai mult timp către administratorul judiciar şi apoi Dumnezeu cu mila”, a fost mesajul primarului Gigel Jianu.

Corcoaţă, băgat în şedinţă

Supărat că directorul UATAA i-a reproşat că nu s-a implicat ca unitatea să nu ajungă în insolvenţă, primarul Gigel Jianu a anunţat că-l bagă în şedinţă pe Corcoaţă. „Este ipocrit! Îl aştept la mine. Chiar îl voi convoca într-o şedinţă. Eu şi cu administraţia locală facem tot posibilul să salvăm această societate. Am investit anul trecut, chiar dacă suntem într-o situaţie financiară extraordinar de grea. Ştie prin ce trecem. Vede cum împărţim banii ca să supravieţuim toţi. Refuz să mai comentez aberaţiile unui aşa-zis manager”, a conchis edilul din Motru.

Vizualizări: 2,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: