Fermierii gorjeni, verificaţi de echipe APIA din cinci judeţe

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj desfăşoară în această perioadă controlul la faţa locului în vederea verificării suprafeţelor agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru campania 2014. La nivelul judeţului Gorj vor fi verificaţi aproximativ 2000 de fermieri, dintre care doar 25 prin control clasic, restul fiind verificaţi prin teledetecţie.

Pe lângă cele 7 echipe de control constituite din inspectori din cadrul APIA Gorj, la verificări vor mai participa încă 11 echipe din centrele judeţene de la Teleorman, Olt, Dolj şi Vâlcea. „Vom fi ajutaţi de colegi de la centre din patru judeţe. Termenul limită pentru finalizarea controalelor este data de 15 septembrie. Sperăm să ne încadrăm în acest termen pentru ca apoi să încercăm să facem plăţile în avans pentru zona defavorizată”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Controlul clasic pe teren presupune inspectarea fermelor selectate pentru control şi realizarea următoarelor acţiuni: verificarea tipului culturii/culturilor de pe o anumită parcelă agricolă inclusă în solicitarea de plăţi directe; identificarea limitelor culturii sau a limitei terenului agricol şi măsurarea suprafeţelor eligibile ale parcelelor agricole; verificarea aspectului potrivit căruia parcela este utilizată în scopuri agricole; verificarea  respectării condiţiilor de eco-condiţionalitate şi evaluarea condiţiilor de înfiinţare a culturilor; măsurarea suprafeţelor ce nu sunt eligibile SAPS în cadrul parcelei agricole; verificarea respectării cerinţelor specifice pachetelor de agro-mediu; realizarea obligatorie a unei schiţe pentru fiecare parcelă măsurată; executarea de fotografii digitale pentru a documenta realizarea controlului, precum şi completarea unui  Raport de control pe suport de hârtie.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: