Rafinărie distrusă de incendiu

Rusia anunţă că a atacat instalaţiile militare ucrainene şi rafinăria de petrol Kremenciuk din apropiere de fluviul Nipru, despre care guvernatorul regiunii Poltava a spus că au fost distruse la începutul acestei luni, relatează Reuters.

O persoană a fost ucisă și alte 7 rănite în urma bombardamentelor din Kremenciuk, regiunea Poltava, relatează Kyiv Independent.

Rusia a atacat rafinăria de petrol Kremenciuk cu rachete cu rază lungă de acţiune şi a lovit instalaţiile militare din Ucraina, a anunţat, luni Ministerul rus al Apărării.

”Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă operaţiunea militară specială în Ucraina”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

”Arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune au distrus instalaţiile de producţie de combustibil la o rafinărie de petrol de la periferia de nord a oraşului Kremenciuk, precum şi unităţi de depozitare a produselor petroliere care alimentau echipamente militare pentru trupele ucrainene”, se mai menţionează în comunicatul ministerului.

Guvernatorul regiunii, Dmitro Lunin, a precizat că rușii au lovit orașul cu 9 rachete în cursul serii de duminică, în condițiile în care ucrainenii sărbătoresc și ei Paștele ortodox.

Potrivit acestuia, mai multe clădiri au fost puternic avariate și aproape toate cartierele orașului au rămas fără apă caldă din cauza atacurilor asupra centralelor termice.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: