Fertilizați castraveții naturist în luna iulie

Trebuie să hrăniți castraveții acum, în luna iulie, pentru ca ei să lege rod până în toamnă. Această fertilizare este foarte importantă dacă doriți să obțineți și o recoltă abundentă, deoarece tufele au nevoie de foarte multe substanțe nutritive de care solul duce lipsă.

Îngrășământul este absolut sigur, accesibil și gratuit, fiind potrivit atât pentru castraveții cultivați în sere, cât și pentru cei din câmp deschis.

Aveţi nevoie de:

– 10l de apă;

– 1 borcan de 1l de cenușă de lemn.

Mod de preparare: Adăugați cenușa în vasul cu apă și o lăsați la infuzat timp de 24 de ore.

Apa trebuie să fie stătută și la temperatura aerului de afară, deoarece castraveții se îmbolnăvesc de la apă rece.

Udați castraveții cu soluție, turnând câte 1l sub fiecare tufă. Cu 30 de minute înainte, preventiv, se recomandă să irigați ușor castraveții cu apă, pentru ca îngrășământul să ajungă mai ușor la adâncime spre rădăcini și să fie asimilat mai ușor.

În funcție de ce fel de cenușă veți folosi, se va schimba și conținutul îngrășământului, dar acesta oricum va fi foarte benefic pentru castraveți în perioada de rodire, deoarece conține în mare parte potasiu și fosfor și nu conține azotul, care trebuie exclus în acest moment, dacă nu doriți să aveți legume mici și frunze mari. Cenușa trebuie să fie proaspătă sau să fie păstrată într-un loc uscat unde nu va îmbiba umiditate. Nu folosiți cenușa, care a ajuns sub ploaie, deoarece toate substanțele necesare s-au spălat și au ajuns în sol.

Este foarte important să știți, cu acest îngrășământ este imposibil să faceți rău castraveților, chiar dacă veți turna o cantitate mai mare de infuzie. După fertilizare, efectul nu se va lăsa mult așteptat, veți observa imediat cum legumele mici vor începe să crească rapid și să se matureze.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: