Ploaia pune în pericol culturile agricole

Culturile agricole sunt în pericol din cauza precipitațiilor abundente. Ploile din ultima perioadă au afectat mai multe gospodării, dar și infrastructura rutieră, însă excepție nu vor face nici culturile, spune directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj, Alin Petrică.

Reprezentanții instituției au luat la pas mai multe localități din Gorj pentru a evalua pagubele produse de ploi, fiind vorba despre culturile agricole. Până în prezent nu sunt probleme majore, dar dacă ploile vor continua și în perioada următoare, există posibilitatea să aibă loc anumite probleme la culturile de grâu, spune Alin Petrică.

”Chiar în aceste momente, colegii mei au plecat în teren, fiind la evaluări. Avem câteva locații unde efectele precipitațiilor din ultima perioadă s-au văzut. Nu sunt pagube mari, sunt minime. Din punctul nostru de vedere, lucrurile stau bine la nivelul județului Gorj. Dacă continuă ploile atunci vom avea o serie de probleme cu cultura grâului. Porumbul stă foarte bine, chiar a avut nevoie de apă în această perioadă. Urmează în urma evaluării pe care o fac colegii mei să vedem dacă avem sau nu probleme la nivelul județului”, a spus Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj.

Vizualizări: 2,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: