Încă șapte produse tradiționale au fost acreditate în Gorj

O carmangerie din Targu Jiu și-a atestat șapte produse ca fiind tradiționale. Este vorba despre preparate din carne de porc: cârnați, piept țărănesc, ceafă de porc afumată și altele.

Camelia Toma, cea care deține carmangeria, spune că cel mai greu i-a fost cu întocmirea documentației, însă a primit sprijin din partea Direcției pentru Agricultură Gorj.

”Procedura a durat destul de mult, probabil și din cauza noului virus. În luna martie am făcut proiectul, am avut parte de foarte mult ajutor din partea Direcției pentru Agricultură Gorj. Am atestat câteva produse din porc. Suntem o carmangerie micuță și veche. Este vorba despre pieptul țărănesc, ceafa afumată, cârnații tradiționali, șunculița ardelenească și altele. Sunt 7 produse atestate deja și sperăm să continuăm proiectul pentru alte produse”, a spus Camelia Toma, administratorul societății.

Produsele se prepară la Târgu Jiu cu materia primă din România. ”Avem marfă din țară, toată materia primă este din România. Sunt produse foarte simple cu foarte puțini aditivi. Cu sare, piper, boia. Se fac ca acasă. Carmangeria este de 20 de ani.

Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj, spune că în perioada următoare vor fi atestate și alte produse montane. ”Un operator economic din Târgu Jiu reușește să aibă 7 produse tradiționale, fiind un lucru extraordinar pentru județul nostru. În perioada următoare vor fi și alte produse montane autorizate”, a spus Alin Petrică.

Vizualizări: 3,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: