Festival dedicat lui Eminescu, la Ţânţăreni

Ediţia a XIII-a a Festivalului-concurs “Sara pe Deal” va avea loc pe data de 18 iunie 2023, la baza sportivă din Florești, Ţânţăreni.

 

 

Probele festivalului sunt: interpretare vocală – solişti de romanţă, interpretare vocală – solişti vocali de muzică populară și coregrafie de grup – dans popular tradiţional/dans folcloric coregrafic.

„Scopul festivalului-concurs este dezvoltarea interesului în rândul soliştilor vocali din România şi al publicului pentru romanţă şi cântec de petrecere, genuri muzicale cu o îndelungată tradiţie în mediile folclorice din România”, au transmis organizatorii

Festivalul va aduce un omagiu celui mai mare poet roman: “Ediţia din acest an îşi propune să se contureze ca o mare sărbătoare pentru cei care iubesc versurile lui Eminescu, prin cântec şi tradiţii”, a transmis Iuliana Ionescu, directorul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Țânțăreni.

Termenul limită de înscriere la festival este 18 iunie 2023, ora 14:00.

Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs cel mult doi interpreţi şi o singură formaţie de dansuri populare, excepție făcând localitatea Țânțăreni, care poate înscrie maximum șase interpreți.

Eveniment organizat de: Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, în parteneriat cu CJ Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: