Feurdean, suspendat din FNME, cu fluierături. Cine îi ia locul!

Ioan Feurdean a fost suspendat din Federația Națională Mine Energie (FNME). Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului de Coordonare al federației, ce a avut loc la Mamaia. Sunt voci care spun că și-a încheiat activitatea sindicală cu fluierături, după ce în ședință ar fi contestat marșul minerilor organizat de federație în 2016.

Ioan Feurdean ocupa funcția de trezorier al FNME. Prezent la ședința Consiliului de Coordonare al federației, acesta ar fi fost luat la rost de liderii sindicali, care s-au arătat nemulţumiţi de activitatea sa. Surse din federație spun că Feurdean a fost suspendat din funcție și pentru abateri grave. El este acuzat că ar fi uneltit contestarea reprezentativității solicitate de FNME la Tribunalul București și ar că fi subminat mai multe acțiuni ale federației. Altfel, lui Ioan Feurdean i-au fost retrase toate atribuțiile și este posibil să urmeze alegeri pentru funcția de trezorier.  

Cel desemnat să preia atribuțiile lui Feurdean este Marin Golea, secretarul general al FNME.

Zeci de sindicaliști au luat parte la Consiliul de Coordonare al FNME ce s-a desfășurat în perioada 20-23 iunie, la Mamaia. Tot la Mamaia și în aceeași perioadă s-a desfășurat și Consiliul General al Confederației Naționale Sindicale (CNS) Cartel Alfa. FNME este afiliată la această confederație.

Vizualizări: 1,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: