Fiica primarului Mazilu, campioană europeană la karate

Gabriela Mazilu, fiica primarului de la Târgu Cărbuneşti, a devenit campioana Europei la Karate, în urma unei competiţii la care au participat peste 350 de sportivi din 10 ţări. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi”, Gabriela Mazilu a fost atrasă, încă de mică, de sporturile care valorifică spiritul de luptător, moştenindu-l de altfel pe tatăl său, care a făcut judo. Performanţa acesteia l-a făcut pe primarul oraşului Târgu Cărbuneşti să plângă în momentul când a văzut-o urcată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Cei 10 karatişti ai Clubului Sportiv „Gilortul” s-au întors de la Campionatul European de Arte Marţiale, desfăşurat week-endul trecut la Alba Iulia, cu 8 medalii, dintre care două au fost câştigate de fiica primarului Mihai Mazilu. Peste 350 de sportivi din 10 ţări s-au înfruntat în stiluri precum Karate-Do Kumite (Ippon Shobu, Sanbon Shobu) şi Kata (individual şi pe echipe); Kobudo - Weapon Kata, Sport Kenjutsu; Jujutsu (Sport Jujutsu - Duo System). La competiţie au participat sportivi din România, Olanda, Germania, Belgia, Suedia, Polonia, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Ungaria şi Italia. Deşi competiţia a fost una extrem de grea, Gabriela Mazilu a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

fata_maziluFiica primarului Mihai Mazilu s-a întors acasă cu medalia de aur la stilul Kumite şi cu medalia de argint la stilul Kata. În timp ce Gabriela îşi înfrunta adversarii, tatăl său îi privea cu emoţie fiecare mişcare, de pe margine. În momentul în care a fost declarată învingătoare şi a urcat pe podium, primarul de la Târgu Cărbuneşti nu a reuşit să-şi mai stăpânească lacrimile de bucurie. „Sunt foarte fericit pentru performanţa fiicei mele. Ştiu că îşi dorea mult acest titlu şi a muncit pentru asta. Am avut emoţii foarte mari pentru ea. Bucuria e mare în momentul în care te afli la o competiţie şi vezi steagul României pe podium, e şi mai mare şi începi să tremuri când şti că sportivii respectivi sunt din localitatea ta, dar în momentul când vezi că unul dintre acei sportivi este copilul tău bucuria devine fără margini şi te lasă picioarele”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: