Călătorii Transloc, jigniţi şi înjuraţi de angajaţii societăţii

Călătoria cu mijloace de transport în comun nu mai este deloc sigură în Târgu Jiu, de când Transloc a renunţat la serviciile firmei de pază, care asigura şi controlarea biletelor. Pentru a reduce costurile, conducerea Transloc a trimis pe post de controlori electricienii şi mecanicii. Aceştia nu sunt plătiţi suplimentar, aşa că îşi varsă nervii pe călători şi confiscă legitimaţiile celor care au reduceri şi gratuităţi, potrivit hotărârilor de Consiliu Local. Mai mulţi pensionari au povestit ieri că le este teamă de aceşti controlori, care duhnesc a alcool şi înjură pe toată lumea, începând cu primarul Cârciumaru şi directorul Căilean. Aceştia vorbesc urât şi cu copiii. „I-a spus unui băieţel de clasa I că dacă nu găseşte abonamentul, să o trimită pe maică-sa să plătească în natură”, a declarat o abonată a Transloc.

Conducerea Transloc ar trebui să le predea angajaţilor bunele maniere şi să le explice pe înţelesul lor atribuţiile pe care le au, înainte de a-i pune să verifice biletele şi legitimaţiile cetăţenilor care călătoresc cu mijloacele de transport local. Un angajat Transloc care verifica ieri biletele şi legitimaţiile de călătorie a făcut un adevărat circ în troleu. Acesta urla de câte ori vedea legitimaţii de călătorie pentru care Consiliul Local asigură gratuitatea. Ca să-şi justifice „munca”, controlorul cu numărul 5 al legitimaţiei, un anume „domn” Pupăzan se lăuda cu zeci de legitimaţii confiscate, deşi acestea sunt valabile până la data de 31 decembrie. „Legitimaţiile de călătorie se confiscă. Ia uite câte am aici. V-a dat Cârciumaru şi Căilean legitimaţii de călătorie, dar eu salariu neluat de nu mai ştiu cât timp. Nu mă interesează că sunt valabile, pe mine mă interesează să-mi dea banii”, s-a revoltat electricianul pus să facă pe controlorul. Revolta aşa-zisului controlor a continuat cu injurii la adresa primarului Florin Cârciumaru şi a directorului Transloc, Vasile Căilean.

Pensionarii se tem că-şi pierd facilităţile

Văzând comportamentul abuziv al controlorului, pensionarii care circulau, ieri dimineaţă, cu troleul 0108 au început să se teamă de faptul că îşi vor pierde facilităţile. „Nu ştim ce să mai facem. Mai bine nu mai arătăm legitimaţiile. Dacă mai dăm de un nebun de asta pe troleu şi rămânem fără legitimaţii? Parcă am fi noi vinovaţi de faptul că nu şi-a luat el salariile”, a declarat un pensionar. Călătorii au reclamat şi faptul că angajaţii Transloc puşi să verifice biletele şi legitimaţiile de călătorie prestează această activitate sub influenţa alcoolului. „Circul ăsta nu-i nimic. Să vedeţi ce se întâmplă în alte zile. De multe ori, urcă de la Piaţa Mare câte doi-trei controlori, duhnesc a alcool de la o poştă şi jignesc călătorii. Ai bilet, dar ei fac tot felul de glume deocheate. N-au pic de respect pentru femei. Unul găsise să se lege de un băieţel de vreo 7-8 opt ani care se întorcea de la şcoală, cu ghiozdanul în spate. Îi spunea copilului că dacă n-are bilet merge la maică-sa să-i plătească ea în natură. Copilul nu înţeles ce a vrut să spună, dar ceilalţi care erau cu controlorul au început să comenteze vrute şi nevrute, de ajungeai să-ţi fie ruşine că te afli în troleu”, a precizat o doamnă.

Căilean despre angajat: „E un nemernic”

Societatea Transloc a renunţat din lipsa banilor la serviciile firmei care asigura paza şi ai cărei angajaţi verificau călătorii de bilete. Firma care asigura şi ordinea în troleibuze şi autobuze primea 9.000 de lei/lună. Transloc nu şi-a mai putut permite să achite suma respectivă şi astfel s-a ajuns în situaţia renunţării la contract. Ca atare, şoferii, mecanicii şi electricienii verifică biletele călătorilor. „Am renunţat la firma respectivă care se ocupa de verificarea biletelor pentru a face economii. În ultima perioadă a scăzut foarte numărul călătorilor. Ca atare, am decis ca şoferii şi personalul de la întreţinere să verifice biletele şi legitimaţiile de călătorie”, a declarat Vasile Căilean, directorul Transloc.

Acesta a precizat că nu sunt probleme cu plata salariilor. Căilean spune că electricianul Pupăzan va da socoteală pentru gestul său, legitimaţiile urmând să fie înapoiate titularilor în cel mai scurt timp. „Am primit mai multe sesizări cum că au fost oprite legitimaţiile de călătorie de către Pupăzan. Acesta este electrician în staţie, un nemernic. Nu este vorba de faptul că nu a primit salariul. Noi plătim salariile în două tranşe, la date fixe. L-am chemat la mine pe Pupăzan pentru a-şi motiva gestul. Legitimaţiile urmează să fie înapoiate titularilor”, a menţionat Vasile Căilean.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: