ISJ Gorj a început ancheta la grădinița din Motru

O comisie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean s-a deplasat la sfârșitul săptămânii trecute la Motru, pentru a vedea care este situația la Grădinița cu program prelungit  numărul 1 din Motru și mai ales cum de s-a ajuns în situația în care o clasă de preșcolari să funcționeze numai cu doi copii.

În urma aspectelor semnalate în Cotidianul Pandurul cu privire la faptul că într-o grupă dintr-o grădiniță din Motru sunt în acest moment numai doi preșcolari, conducerea Inspectoratului Școlar a deschis o anchetă în acest caz. La sfârșitul săptămânii trecute, o echipă de la inspectorat s-a deplasat la Motru pentru a stabili care este problema, dar mai ales cum și din vina cui s-a ajuns în această situație. Pentru că ancheta este în curs de desfășurare, nimeni de la ISJ Gorj  nu vrea să comenteze pe acest subiect. „Nu pot să vă spun nimic deocamdată, decât că o comisie de la ISJ s-a deplasat la Motru să vadă care este situația. Este o anchetă în plină desfășurare, iar domnul Ișfan mi-a cerut să vă transmit că o să comunicăm rezultatul. Acum se poartă discuții cu cadrele didactice și se verifică o serie de documente. E tot ce putem comunica în acest moment”, a precizat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Ce spune educatoarea cu doi copii

Alina Pârvulescu, educatoare care are numai 2 copii în grupă, speră să se rezolve această situație cât mai repede și lucrurile să se desfășoare în bune condiții. „Sunt educatoare titulară din 2001, iar din 2008 am lucrat la Grădinița cu program normal numărul 4 din Motru, de unde m-am transferat prin decizie internă la Grădinița cu program prelungit numărul 1 din Motru, începând din acest an școlar. Am gradul didactic I, sunt absolventă a două facultăți în domeniul pedagogic și juridic, sunt membră în Corpul Experților al Ministerului Educației și am numeroase cursuri de perfecționare.  Eu am obținut acest post cu nota 7,77 în urma unui examen de titularizare. Vreau să vă spun că nu am luat locul nimănui. Faptul că mă aflu acum  în această grădiniță se  datorează scăderii natalității. S-a transmis eronat la ISJ planul de școlarizare și de aceea s-a ajuns aici. Eu m-am mutat pentru că la grădinița numărul 4 nu mai erau copii și asta ar fi însemnat ca două educatoare să rămână fără clase. Ne-am înțeles să plec eu, că mi-a spus directoarea că sunt aici 20 de copii și m-am trezit numai cu șapte și au venit până la urmă numai 2, pentru că patru se regăsesc pe listele celorlalte colege. Copiii de la grădinița de la care am plecat au plâns după mine”, a spus Alina Pârvulescu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: