DD de la Rovinari acuză falsa protecţie a persoanelor cu handicap

Dănuţ Dumitrescu din Rovinari are 46 de ani, dar ultimii zece i-a petrecut în scaunul cu rotile. Abia atunci şi-a dat seama că nu mai poate intra decât în primărie şi într-o bancă. În rest, instituţiile au rampe care nu pot fi folosite sau nu au deloc. Nu-şi poate cumpăra nici măcar o pâine dacă nu roagă un vecin, mai ales că a rămas singur după ce soţia l-a părăsit, iar băiatul a plecat la facultate. Dănuţ Dumitrescu are gratuitate la transportul în comun, primeşte teancuri de bilete de călătorie, dar nu le poate folosi. În ţară sunt puţine vagoane cu rampă, iar dacă o persoană cu handicap vrea să le folosească, trebuie să depună cerere cu o săptămână înainte. Pentru că a fost coleg de liceu cu Dan Diaconescu, DD de la Rovinari şi-a propus să discute cu fondatorul PP-DD despre modificarea legislaţiei în domeniul protecţiei persoanelor cu handicap.

Dănuț Dumitrescu are 46 de ani, iar în ultimii zece ani viața lui s-a schimbat radical. După ce a lucrat ani buni în armată și în minerit, o boală nenorocită i-a schimbat viața. Din cauza arteritei, bărbatul a rămas fără picioare și, în loc să-i fie alături, soția l-a părăsit lăsându-l în grija copilului, care de ceva timp a plecat la facultate să-și facă un viitor.

Rămas singur și fără ajutor, Dănuț Dumitrescu trebuie să se descurce așa cum poate și să apeleze la ajutorul străinilor. „Primesc lunar 600 de lei, indemnizația pentru handicap, iar de însoțitor nu am beneficiat. Vreau să vă spun că mă descurc destul de greu, pentru că toți acești bani îi dau celor care mă ajută. Am rămas fără picioare și, deși am cumpărat o tricicletă electric, nu mă descurc. Și pentru asta am făcut un credit la bancă și am achiziționat-o la mâna a doua. Nu pot să intru decât în primărie și la o bancă din Rovinari, pentru că în rest rampele nu mă ajută deloc. În această situație mai sunt 40 de rovinăreni. Pur și simplu trebuie să ne rugăm de cineva să ne cumpere medicamente, mâncare, haine, să ne plătească facturi, că rampele nu ne ajută absolut deloc. Nici măcar la spital nu mă pot duce singur”.

Vrea să se schimbe legislația

Dănuț Dumitrescu susține că statul cheltuiește bani inutil pentru a le oferi anumite beneficii persoanelor cu handicap, beneficii de care aceștia nu se pot folosi, oricât ar vrea.  Dănuț Dumitrescu explică de ce ar trebui să se revizuiască legislația și cere acest lucru parlamentarilor gorjeni. „Pe lângă faptul că rampele pentru persoanele cu handicap nu le pot folosi, anual trimit tichete pentru transport. Vreau să vă spun că am teancuri de astfel de tichete, pentru că le-am colecționat, nu am ce face cu ele. În toată țara sunt numai trei mijloace de transport cu rampă și acestea sunt în București. Și la transportul feroviar este aceeași problemă. Ca să mergi cu trenul undeva trebuie să faci cerere cu o săptămână înainte și să precizezi exact data când vrei să te întorci, ca să știe să gareze vagonul cu rampă în gara din localitatea respectivă. De aceea eu nu pot folosi acele tichete. O să trimit tichete acestea la București, la Guvern sau la ministere, la fel și bonurile de la medicamente pe care am dat sute de milioane”.

Vrea să-l întâlnească pe Dan Diaconescu

Pe lângă schimbarea legislației, Dănuț Dumitrescu își mai dorește ceva. Vrea să-l întâlnească pe Dan Diaconescu care i-a fost coleg în liceu. Bărbatul s-a dus la cabinetul parlamentarului PP-DD Nicoleta Mocioi pentru a-l ajuta să se întâlnească cu Dan Diaconescu. „Eu am fost coleg cu Dan Diaconescu la liceu. Am făcut amândoi liceu la Caracal și mi-aș dori să mă întâlnesc cu el sau măcar să vorbim la telefon. Vreau să fac rost de numărul lui de telefon și poate mă ajută cu parlamentarii dumnealui să umblăm un pic la lege”, a mai spus Dănuț Dumitrescu.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: