Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Filip amenință cu proteste: Că e pandemie, că nu e, scoatem oamenii în stradă

Scandalul iscat în jurul încercării primarului din Rovinari de a deschide o fabrică de gips carton în orașul pe care îl conduce pare departe de a fi stins. Edilul Robert Filip se plânge că-i sunt puse bețe în roate, în continuare, și amenință că va scoate în stradă oamenii care nu au un loc de muncă. „Că e pandemie, că nu e, vom protesta”, a avertizat edilul. Filip a mers mai departe cu avertismentele. E dispus să își dea demisia din conducerea PNL Gorj dacă nu va fi susținut.

Primarul este în discuții de aproape un an cu un investitor care vrea să deschidă în oraș o fabrică de gips carton. Nu s-a materializat nimic până acum. Primarul Robert Filip dă vina pe cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia, care nu ar vrea să scoată la licitație materia primă de care ar avea nevoie fabrica pentru a putea să funcționeze.

Filip a amenințat că, dacă îi vor mai fi puse bețe în roate, e dispus să scoată oamenii în stradă chiar și în pandemie. „Mi se pare incredibil cum, de un an de zile, să mă chinui să fac o fabrică și să mi se pună bețe în roate. Eu nu mă gândeam că voi trăi așa ceva pe pielea mea. Să mă chinui să fac o fabrică în condițiile în care fabricile strâng tot mai mult cureaua, noi trebuie să facem o fabrică și în loc să fim susținuți, noi punem bețe în roate. Ministrul Energiei mi-a spus că e de acord cu asemenea demers și că îl susține. Sper să se și concretizeze discuția asta și nu vrem decât să se respecte legea. Ne dorim aceeași procedură care s-a făcut și la Turceni. Că e pandemie, că nu e, că vom avea voie sau nu, cu prima ocazie când vom avea alte bariere puse de către cei de la CEO, vom face acel protest pașnic și îi vom scoate în stradă pe oamenii care au nevoie de un loc de muncă de câte ori va fi nevoie ca să se facă o fabrică”, a fost avertismentul lui Robert Filip, la Radio Infinit.

Primarul a plusat. Își pune în joc chiar și funcția de vicepreședinte al PNL Gorj și e dispus să-și dea demisia dacă nu va reuși să deschidă fabrica la Rovinari. „Cu riscul de a deranja poate partidul pe care îl reprezint, care e la guvernare, îmi asum orice, până la o demisie politică dacă trăiesc încă o dată pe pielea mea acest scenariu sumbru de a vrea să fac o fabrică și de a nu fi lăsat. Acum nu mai avem nicio scuză să spunem că sunt alții la guvernare”, a mai spus Filip.

Fabrica ar urma să înființeze circa 250 de locuri de muncă în primă fază.  

Vizualizări: 4,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: