Și-a aranjat să aibă viceprimar de la Pro România. Alianțele PSD-PNL, în așteptare!

Nu toate primăriile din Gorj au viceprimar, dar sunt și localități unde alianțele sunt deja făcute. La Slivilești, de exemplu, primarul PSD Sorin Bucurescu are vice de la Pro România. Dar asta pentru că a mutat, înainte de alegeri, un pesedist de-al lui la partidul lui Victor Ponta. „La mine în comună, viceprimarul este de la Pro România. Nu e vorba de nicio alianță. El a a fost la PSD și eu i-am spus să treacă la Pro România ca să ia și el câteva voturi. Am făcut echipă cu el și în mandatul trecut. Ne-am permis și noi să facem niște jocuri, mai ales că sunt în interesul comunității”, a declarat Sorin Bucurescu, primar.

La Plopșoru se vorbește de un blat făcut înainte de alegeri între PSD și PNL. Social-democratul Grigorie Petre și-a asigurat un nou mandat, dar a promis postul de viceprimar la PNL. Deocamdată, liberalii au interzis alianțele cu PSD la nivel local, dar probabil că vor face în curând uitată această decizie. ”Nu am majoritatea și nu am făcut nicio alianță cu nimeni. Încă nu am viceprimar și nu știu dacă voi avea. O să vedem la momentul respectiv. Deocamdată mă descurc”, susține primarul din Plopșoru, Grigorie Petre.

Primarul din comuna Cătunele face echipă de ani buni cu același viceprimar. ”Nu ar trebui să se pună problema de alianțe politice. Viceprimarul trebuie să fie car din același partid cu primarul ca să facă treabă că altfel stau de hârjoneli. Eu am același viceprimar de câteva mandate și a demonstrat că este serios și pot face treabă bună cu el la primărie. Am majoritate și nu trebuie să fac alianțe”, a precizat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Sunt și primari care nu sunt de acord sub nicio formă cu alianțele politice. ”Alianțele politice și înțelegerile făcute la nivel local nu se fac pentru comunitate. Aceste alianțe se fac pentru interesele personale ale unora”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia.

Vizualizări: 4,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: