Funcții pentru trei deputați de Gorj

Trei dintre cei cinci deputați de Gorj au prins funcții în Parlament. Niciunul nu este însă președinte de comisie parlamentară, așa cum se întâmplă la Senat. Aici, fostul prefect Ion Cristinel Rujan a devenit președintele Comisiei de Constituționalitate.

În schimb, deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a prins o funcție de vicepreședinte. „În calitatea pe care o am, de vicepreședinte al comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, capacitatea instituțiilor abilitate de a garanta siguranța cetățeanului este principala mea preocupare”, a comunicat parlamentarul.

Alți doi deputați, de la partide diferite, au obținut posturi în comisiile parlamentare. Aflați la primul mandat, liberalul Gheorghe Pecingină și useristul Radu Miruță au fost cooptați, ca secretari, în Comisia pentru buget, finanțe și bănci și, respectiv, Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor. „Digitalizarea administrațiilor nu este doar un vis”, a spus Miruță, după alegerea sa în această funcție.

Liberalul Ion Iordache este viceliderul grupului PNL la Senat. Singurii fără funcție sunt deputatul Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, care spera la un post în Guvernul Cîțu, și notarul Claudiu Manta, membru în Comisia pentru industrii și servicii.

Indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator simplu, fără nicio funcție de conducere în Parlament, are valoarea a nouă salarii minime brute pe țară garantate în plată.

Dacă au și funcții de conducere, indemnizațiile sunt după cum urmează: secretar de comisie – 19.136 lei, vicepreședinte de comisie – 19.552 lei, președinte de comisie – 20.176 lei, lider de grup – 20.800 lei, secretar sau chestor al Camerei Deputaților sau Senatului – 21.840 lei, vicepreședinte al Camerei Deputaților sau Senatului – 22.256 lei, președinte al Camerei Deputaților sau Senatului – 23.920 lei.

Vizualizări: 5,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: