Finală de vis pentru Energia

Faceţi loc, faceţi loc, Energia e în finala Cupei României la handbal masculin! „Gladiatorii” lui Andrieş au jucat perfect în semifinala de aseară cu Bucovina Suceava şi au câştigat de o manieră entuziasmantă cu 33 la 25! Florea şi colegii săi au încins hora bucuriei la final şi asta pentru că au practic în buzunar biletele pentru Cupa Cupelor.

Dacă campioana HCM Constanţa şi-a respectat blazonul în cea de-a doua semifinală disputată aseară cu Universitatea Cluj, gorjenii au asigurat locul în Cupa Cupelor indiferent de rezultatul finalei programată în această seară de la ora 20, în direct pe DigiSport.

Primă repriză de vis

Energia a arătat în meciul de ieri ca o echipă flămândă! Flămândă să meargă pentru al doilea an consecutiv în Europa după participarea din Cupa EHF dar şi pentru a-şi lua revanşa în faţa sucevenilor care îi eliminaseră anul trecut din Cupă. A rezultat un show total făcut de gorjeni care şi-au umilit practic adversarii ce au încheiat sezonul pe podium. Echilibrul între cele două echipe s-a menţinut doar în primele minute iar apoi Energia a luat viteză. Golurile lui Păiuş, cinci în prima repriză şi ale lui Florea plus câteva parade din partea lui Dragomir au ajutat Energia să se desprindă încet dar sigur pe tabelă. Ce-i drept i-au ajutat şi moldovenii în unele momente cu un joc haotic şi lipsit parcă de vlagă. Spre finalul reprizei de vis, gorjenii au avut şi 8 goluri avans (18-10, min.28) dar Suceava a mai avut o răbufnire de orgoliu astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 18-12 în favoarea elevilor lui Andrieş.

Zbor spre finală !

Gorjenii nu au redus motoarele nici în actul secund şi au hărţuit apărarea moldovenilor din start. Practic conturile erau încheiate încă din minutul 40 când tabela arăta un incredibil 24-15 în favoarea oltenilor! Până la final a mai fost doar o joacă de-a şoarecele şi pisica în care Iacob şi colegii săi i-au ţinut la respect pe elevii lui Bibirig. Suceava nu a primit nicio şansă de a reveni în joc iar gorjenii sărbătoreau deja calificarea cu minute bune înainte de fluierul final. Andrieş şi-a permis din nou să-şi odihnească puţin titularii şi i-a aruncat în joc şi pe tinerii Mărgineanu, Udriştoiu sau Motoi. Chiar şi aşa victoria a venit după un scor confortabil de 33 la 25 spre bucuria suporterilor veniţi de la Târgu Jiu să-şi încurajeze favoriţii.

FINALA

Gorjenii, care au încins hora bucuriei la Severin, merg astfel în marea finală care se va disputa astăzi de la ora 20. Dacă întâlnesc Constanţa deseară, handbaliştii Energiei au deja asigurată calificarea în Cupa Cupelor indiferent de rezultatul finalei.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: