Finanţare asigurată pentru modernizarea unui drum judeţean

Aproape 90 de milioane lei ar urma să folosească în următorii doi ani Consiliul Judeţean Gorj pentru a moderniza complet un tronson de drum de peste 40 de kilometri, care trece prin 11 localităţi, începând cu Ciuperceni, continuând cu Godineşti, Tismana, Gornoviţa, Topeşti, Vâlcele, Boroşteni, Peştişani şi până la Buduhala.

Banii vin în mare parte din fonduri europene, iar contractul de finanţare a fost semnat ieri, la Târgu Jiu, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, căruia preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, i-a reamintit şi problemele de pe Transalpina, dar şi cele de pe drumul european 79, cel dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu. Călinoiu ar fi putut să discute problemele despre drumuri şi cu ministrul interimar al transporturilor, Victor Ponta, dar a profitat de întâlnirea cu premierul şi i-a semnalat şi acestuia problemele de pe cele două trasee, unde lucrările sunt începute de ani de zile, dar nefinalizate nici vara aceasta.

Drumul al cărui contract de finanţare l-au semnat ieri Dragnea şi Călinoiu ar trebui să fie modernizat complet până în vara lui 2015, termen până la care ar urma să fie modernizate şi 15 poduri care au o lungime mai mare de 5 metri. Unele dintre actualele poduri de pe traseul respectiv sunt un adevărat pericol pentru şoferi, fiind erodate de ape şi de trecerea vremii, mai ales că nu le-a mai reparat nimeni de ani de zile. Şeful CJ Gorj a menţionat cu această ocazie că, odată cu modernizarea acestui tronson şi accesul turiştilor spre mănăstirea Tismana se va putea face mult mai uşor, asta deşi o porţiune din şoseaua ce duce la lăcaşul de cult nu face parte din drumul pentru care este asigurată finanţarea.

Spre sfârşitul acestei veri ar urma să fie cunoscut şi constructorul care se va ocupa de lucrări, proiectul fiind scos la licitaţie în sistem electronic.

În prezent Consiliul Judeţean mai are în modernizare drumul dintre Peşteana şi Târgu Cărbuneşti, prin Ţicleni, în anii trecuţi fiind modernizate şi tronsoanele dintre Ţânţăreni şi Novaci, precum şi cel dintre Curtişoara şi Baia de Fier, cunoscut şi ca „Drumul de sub munte”.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: