Cârciumaru: Râmescu a făcut judeţul de râs

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a adus critici dure ieri omului de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, cel care a făcut trei săptămâni de grevă a foamei pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor şefului poliţiei, Viorel Caragea. „Nu aşa se rezolvă lucrurile, a făcut judeţul de râs”, a declarat ieri Florin Cârciumaru la Gorj TV, unde a precizat că doar competenţa îl ţine în funcţie pe Caragea.

Poliţia a fost din nou ieri la Slivileşti, pentru a verifica documentele în baza cărora au fost strămutate mai multe rude ale soţiei lui Mihai Râmescu. Este vorba de familia Elinescu din Ştiucani, care a obţinut cele mai mari despăgubiri din istoria Companiei Lignitului, după ce a blocat ani la rând exploatarea minieră. La un moment dat, fostul director Eugen Davidoiu acceptase în scris o despăgubire de peste 100 de miliarde de lei vechi, dar următorul director, Daniel Burlan, a reuşit să reducă pretenţiile la 60 de miliarde şi să deblocheze cariera. Procurorii DNA au verificat această tranzacţie şi au dat neînceperea urmării penale, dar poliţia a redeschis dosarul. Coincidenţă sau nu, faptul s-a petrecut după ce Mihai Râmescu a intrat în greva foamei, susţinând că firma pe care o deţine este verificată abuziv şi în mod repetat, la dispoziţia şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea. Acesta din urmă a refuzat permanent să comenteze acuzaţiile, pe motiv că nu poate face declaraţii despre persoane aflate în cercetare.

 Râmescu a spus că i s-au transmis în mod repetat ameninţări că va fi arestat în ziua nunţii fiicei sale, iar la câteva zile după nuntă a început protestul. Nunta nu i-a adus cele 24 de ore de arest la care se aştepta, ci două dosare penale, unul pentru că hora miresei a blocat parţial o stradă, iar al doilea pentru suspiciunea de evaziune, cum că ar fi făcut nunta fiicei din banii restaurantului Ghiocela. Râmescu i-a facturat însă ginerelui său peste 700 de milioane de lei vechi pentru nuntă.

„Lucrurile trebuie rezolvate pe plan local”

Ministrul de Interne Radu Stroe a primit memoriul lui Râmescu şi a decis trimiterea lui Caragea în comisia de disciplină. Un rezultat al cercetării disciplinare a lui Caragea este aşteptat în aceste zile, la finele săptămânii trecute existând chiar zvonul că şeful IPJ Gorj va fi mutat la Mehedinţi, informaţie care nu a fost confirmată.

Ieri însă, Florin Cârciumaru, primar al municipiului Târgu Jiu şi preşedinte al PSD Gorj, a criticat protestul omului de afaceri şi şi-a exprimat susţinerea pentru Caragea. „Râmescu a făcut judeţul de râs. Dacă ar fi venit la mine, l-aş fi sfătuit să îşi vadă de treabă, pentru că lucrurile nu se rezolvă aşa”, a spus Cârciumaru la Gorj TV, supărat mai ales că presa centrală a mediatizat acest protest. „O săptămână sau două a defăimat judeţul. Sunt judeţe unde este linişte, unde lucrurile se rezolvă pe plan local”, a mai spus Cârciumaru. Acesta a spus că şi el a avut nuntă cu fata, dar nu şi-a permis să blocheze un drum public.

Florin Cârciumaru a negat faptul că el este cel care l-a susţinut pe Caragea să ajungă inspector şef şi a invocat faptul că acesta a fost menţinut şi de guvernarea PDL. „De când este domnul Caragea inspector şef, avem linişte în judeţ. Nu îl susţin pe domnul Caragea, susţin lucrurile corecte. Nu l-am numit eu, ci competenţa dânsului”, a mai spus Cârciumaru.

PROTEST

Omul de afaceri Mihai Râmescu a renunţat la protest după trei săptămâni de grevă a foamei, când ministrul Stroe a anunţat finalizarea raportului de control făcut la IPJ Gorj. Măsurile însă se lasă aşteptate.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: