Finanțare prin PNRR pentru creșterea eficienței energetice a unei școli din Gorj

O școală din comuna Câlnic va fi renovată și reabilitată în vederea creșterii eficienței energetice. Investiția se va realiza prin PNRR și se ridică la aproximativ 2.000.000 de lei.

Este vorba de Școala Gimnazială Câlnic, reabilitată ultima dată în urmă cu 15 ani. De atunci s-au mai făcut reparații curente pe unde a fost nevoie, ar autoritățile locale au reușit să obțină o finanțare de aproximativ 2.000.000 de lei pentru creșterea eficienței energetice a unității de învățământ.

Primarul din comuna Câlnic, Dumitru Vulpe explică ce lucrări se vor face în perioada următoare la această unitate de învățământ. ”Am semnat contractul finanțat prin PNRR pentru reabilitarea și renovarea Școlii Gimnaziale din Câlnic în vederea creșterii eficienței energetice a acesteia.  Aici vor fi montate panouri fotovoltaice care vor produce energie pentru niște pompe care vor da căldură pentru încălzirea unității de învățământ. Se va reface sistemul de termoizolație, se va înlocui toată tâmplăria, tavanele precum și pardoseala pentru a elimina pierderile de căldură”.

În comuna Câlnic mai funcționează în prezent alte trei școli primare precum și trei grădinițe. O școală primară a fost închisă în urmă cu câțiva ani din cauza lipsei elevilor.

Vizualizări: 998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: