Firmă, obligată de ITM să plătească salariile restante

O societate din Târgu Cărbuneşti a fost amendată cu 10.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj deoarece nu a plătit salariaţii de şase luni! Este vorba despre 130 de angajaţi de la SC Tehnogroup Târgu Cărbuneşti sau Foraj Cărbuneşti, aşa cum este cunoscută unitatea, care au făcut şi grevă în urmă cu o lună. ITM Gorj a dispus plata salariilor până astăzi, altfel societatea va primi o nouă sancţiune.

Cei peste o sută de salariaţi de la Foraj Târgu Cărbuneşti sunt disperaţi pentru că se apropie sărbătorile şi nu vor avea un leu în buzunar. Oricum, situaţia acestora este gravă pentru că de şase luni nu şi-au luat banii, dar facturile la întreţinere, gaze şi energie electrică au continuat să vină.

Unul dintre salariaţi a povestit că, pe lângă plata utilităţilor, mai are restanţe şi la bănci. „Sunt nişte nenorociţi. Nu ne dau dreptul nostru. Ne spun vino mâine, vino marţi şi nimic. Soţul meu are 6 milioane salariu şi am rată la bancă. Suntem disperaţi“, a spus aceasta la Gorj Tv. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a demarat deja o anchetă în urmă cu o săptămână, iar ieri a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă iar marţi a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei. În plus, George Romanescu, inspectorul şef de la ITM Gorj, a declarat că reprezentanţilor firmei li s-a pus în vedere că dacă nu vor plăti salariile până astăzi, 29 noiembrie, riscă o sancţiune şi mai mare.

Directorul economic al unităţii spune că firma are probleme financiare şi confirmă că oamenii sunt neplătiţi.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: