Firmă pentru recrutarea şefilor de la Medservmin

Medservmin, companie deţinută de Complexul Energetic Oltenia, face demersurile pentru a angaja o firmă care să selecteze membrii Consiliului de Administraţie, dar şi directorul general al societăţii de prestări de servicii medicale.

Membrii Consiliului de Administraţie şi directorul de la Medservmin vor fi selectaţi de o firmă de head-hunting, iar ei vor conduce şi vor fi plătiţi în baza OUG 109 privind guvernanţa corporativă. Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a fost desemnat de o astfel de firmă, în baza acestei legi, însă selectarea sa a fost aspru criticată de Fondul Proprietatea. Ciurel a fost directorul sucursalei Rovinari, cu susţinerea PSD, şi fost consilier judeţean din partea PSD. Deşi apartenenţa la un partid nu este acceptată potrivit OUG 109, Laurenţiu Ciurel a fost numit director, iar de atunci posibilitatea ca această selecţie de head-hunting să fie făcută corect a fost pusă sub semnul întrebării.

În aceste zile directorii celor patru divizii de la CE Oltenia susţin interviuri pentru selectarea unor persoane, tot pe legea 109. Unii din ei vor fi selectaţi, se spune, de firma de recrutare, să rămână în fruntea companiei. 

Actualii şefi, promovaţi politic

Următoarea firmă din CE Oltenia care va implementa legea 109 este Medservmin. Directorul unităţii, consilierul judeţean al PSD Gheorghe Milosteanu, a confirmat că sunt făcute demersurile pentru angajarea unei firme care să desemneze viitorii membri ai CA-ului, dar şi viitorul manager privat. Preşedintele CA Medservmin, Lavinia Cosneanu, a convocat o şedinţă a acţionarilor, pe data de 6 octombrie, la sediul CE Oltenia, pe ordinea de zi fiind semnarea mandatelor de către actualii membri ai Consiliului şi declanşarea procedurilor de selecţie în baza OUG 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Directorul Gheorghe Milosteanu a declarat că este foarte posibil să-şi depună dosarul pentru a participa la interviul organizat de firma de recrutare.

Din actualul Consiliu de Administraţie de la Medservmin fac parte Lavinia Cosneanu, Viorel Stănoiu, Pantelimon Manta, Gheorghe Neaţă şi Marius Borcan.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: