Firme private, amendate pentru comerţ ilegal cu lignit

În cursul zilei de miercuri, 6 iulie a.c., acţionând pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ cu cărbune, întreprinse de agenţii economici privaţi, poliţiştii din cadrul Municipiului Motru au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale au achiziţionat în ziua de 02.07.2011, de la o altă societate, cantitatea de 24,8 tone cărbune, fără documente de provenienţă, pe care, ulterior, au revândut-o unor persoane fizice.

Poliţiştii din Motru au dispus confiscarea sumei de 1.540 lei, reprezentând contravaloarea  cantităţii de cărbune lignit şi sancţionarea  agentului economic cu amendă de 6.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată.

La aceeaşi, dată poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Motru l-au identificat în trafic, pe D.I.D., de 28 ani,  din municipiul Motru, judeţul Gorj. Acesta transporta cu o autoutilitară, cărbune lignit.

Procedând la verificarea documentelor, poliţiştii au constatat că şoferul justifica o cantitate de 1.500 kg de cărbune.

Având în vedere că cel în cauză transporta o cantitate mult mai mare decât cea menţionată în documentul justificativ, s-a efectuat cântărirea. S-a constatat că D.I.D. transporta o cantitate de 5.100 kg  cărbune lignit, motiv pentru care, diferenţa, respectiv 3,6 tone cărbune, a fost indisponibilizată în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată.

Acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul activităţilor de comerţ cu cărbune, vor continua.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: