Firmele de curierat au refuzat să-i expedieze sacii cu găinaţ

Gorjeanca Alina Puncioiu a fost pe punctul de a renunţa la afacerea sa cu găinaţ. Femeia de 34 de ani vinde excrementele de la găinile tibetane pe care le creşte în gospodăria din Cătunele, dar firmele de curierat, rând pe rând, au refuzat să-i livreze comenzile către solicitanţi. Societăţile care se ocupă de livrarea coletelor i-au comunicat că nu fac astfel de transporturi. „Timp de 4 zile m-am chinuit să trimit un sac cu găinaţ în zona Giurgiu. Sacul este sigilat, în plastic. Am anunţat clientul că îi trimit comanda şi m-au refuzat toate firmele private de curierat. Spun că nu transportă găinaţ pentru că aşa ceva nu s-a întâlnit până acum în România. Pe toate căile posibile am încercat, m-au refuzat. Normal că trebuia să declar ce expediez, pentru că verifică comanda. Până acum nu am trimis prin curierat, au venit oamenii şi au luat de la mine, direct. E granulat, uscat, nu miroase. Toate firmele private din «Pagini Aurii», le luai la rând”, a declarat Alina Puncioiu.

În cele din urmă, Alina Puncioiu a găsit înţelegere la Poşta Română şi luni, 19 martie, a livrat primul sac cu 15 kilograme de găinaţ. „Îmi spuseră că livrează orice dacă este sigilat, legat şi are până în 30 de kilograme. Tot cu statul român faci treabă”, a mai spus femeia.

Alina Puncioiu are 300 de găini tibetane în gospodăria sa şi îşi suplimentează veniturile din vânzarea excrementelor acestora, despre care spune că sunt un bun fertilizant. Vinde kilogramul de găinaţ cu 10 lei.   

Galerie foto


Vizualizări: 6,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: