"Obama" de Meteor, gata să preia frâiele căruţei pentru Cotroceni

Omul de afaceri Ninel Potârcă afirmă că toate acuzaţiile de evaziune formulate de statul român împotriva sa au fost neîntemeiate, motiv pentru care acesta consideră că poate să candideze fără probleme la Preşedinţia României. El a spus ieri că e gata să preia frâiele căruţei care să-l ducă la Cotroceni, după ce cu câteva secunde înainte afirmase că e pregătit să preia "cârma acestei nave", "Obama" de Meteor dându-şi seama că el nu e totuşi marinar, ca Traian Băsescu. Potârcă este preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România şi declară că instituţiile de stat care l-au acuzat de evaziune fiscală în anii trecuţi i-au "pătat" imaginea. El spune că, între timp, a câştigat toate procesele şi poate să afirme cu tărie că nu este evazionist, în ciuda acuzaţiilor de acum câţiva, conform cărora firmele sale se sustrăseseră de la plata unor taxe şi impozite de sute de miliarde de lei vechi. "Imaginea mea a fost pătată, lumea a fost perturbată de cele spuse la adresa mea şi de aceste probleme, dar au fost doar nişte măsuri abuzive. Am câştigat toate procesele penale şi nu sunt evazionist. Nu sunt implicat în niciun dosar, sunt achitat în toate procesele şi tocmai de asta nici nu m-am implicat în mişcarea rromilor şi am preferat să stau acolo unde îmi era locul până acum", spune "Obama" de Meteor, cum l-au denumit alţi lideri ai rromilor din Gorj, după cartierul în care locuieşte candidatul etniei.
 Ninel Potârcă afirmă că, în aceste condiţii, poate să candideze liniştit la Preşedinţia României, el spunând că nu şi-a făcut totuşi un buget pentru campania electorală în care se va implica în toamnă. Omul de afaceri e convins că liderii din ţară ai rromilor îl vor ajuta financiar, el susţinând că este şi în interesul acestora să sprijine un astfel de demers. "Rromii au fost dezbinaţi până acum, dar de data asta am preluat eu cârma corabiei, care e un Titanic ce nu se va scufunda. Dar pentru că nu sunt marinar, să zicem că am preluat frâiele căruţei noastre, căruţă care e de lemn şi care pluteşte pe orice ocean. Dacă se va da cu foc pe ea avem posibilităţi să stingem focul care va veni din partea inamicilor. Un buget de campanie nu mi-am făcut, dar sunt sigur că unii vor ajuta cu un rezervor de benzină, alţii cu mâncare , cu o bucată de salam pentru oamenii din campanie. Avem o reţea bună de comunicare şi mizez pe asta", spune Potârcă.
 Reprezentantul rromilor ştie şi care va fi prima măsură pe care o va lua în cazul în care va ajunge la Cotroceni. El spune că va numi un nou prim-ministru, pe care nu îl cunoaşte însă. Potârcă spune că nu s-a gândit la aşa ceva până acum, numele premierului preferat de el urmând să fie aflat pe parcursul campaniei electorale. 


Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: