Fiul unui polițist local, judecat pentru că a condus beat fără permis

Fiul unui agent al Poliției Locale Târgu Jiu a fost trimis în judecată de către procurori pentru că s-a urcat la volan fără să aibă permis și sub influența băuturilor alcoolice, în dosarul aflat pe rolul instanței fiind audiați, marți, doi polițiști rutieri. Laurențiu Dumitru Țurcanu a fost tras pe dreapta de către agenți în urmă cu circa un an de zile, controlul având loc noaptea în zona podului de peste Podul Jiului, din apropierea Pieței Centrale. Agentul care i-a făcut semn acestuia să oprească mașina este Aurel Leuștean, el declarând în fața instanței că tânărul aflat la volan și-a văzut de drum, virând dreapta pe o stradă laterală, spre strada Jiului, el pornind în urmărirea sa.

Șoferul a tras pe dreapta și i-a cerut lui Leuștean „să-l ierte”, menționându-i că este fiul unui polițist local. Agentul a declarat în fața instanței că dacă ar fi fost o persoană „serioasă” ar fi oprit la semnalul său și ar fi prezentat actele indiferent de ceea ce făcuse. După ce a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,74 mg alcool în aerul pur expirat, tânărul refuzând ulterior să i se recolteze probe de sânge sau să dea declarații în dosarul ce a fost deschis pe numele său. Și celălalt polițist audiat în proces a făcut declarații asemănătoare, la fel ca și un taximetrist care fusese oprit cu câteva clipe înainte și care a devenit martor în dosar.

„O înscenare!”

Tatăl inculpatului, agentul Dumitru Țurcanu, cunoscut ca fiind polițistul care în anii trecuți făcea majoritatea ridicărilor de mașini parcate neregulamentar prin oraș, crede că întreg dosarul este însă o înscenare care îl vizează direct. El speră ca pe parcursul procesului să poată dovedi nevinovăția fiului său. „O să vând locuința și o să strămut procesul la o altă instanță din țară pentru că aici nu cred că se va face dreptate. În mașină cu fiul meu mai era o persoană, iar taximetristul pe care ei îl folosesc drept martor a lucrat înainte la noi, la Poliția Comunitară, cum era denumirea înainte. Și-a pierdut însă postul la restructurare, iar acum văd că e martorul de serviciu al polițiștilor. El nu avea asigurare valabilă pentru mașina sa și de aceea acum declară ce i se spune. Legătura între mine și domnul agent Leuștean este că în urmă cu ani de zile, când i-a fost incendiată casa dumnealui, s-a spus că și eu aș fi fost printre cei care i-ar fi pus foc, ceea ce nu e deloc adevărat. Adevărul este că eu am avut probleme în trecut cu băiatul, pentru că mi-a luat odată mașina din curte și a plecat cu ea, dar eu am sunat atunci la 112 și am anunțat dispariția mașinii. Și-a luat o pedeapsă cu suspendare în dosarul respectiv și s-a terminat. Acum însă nu cred că are vreo vină și sper să pot demonstra lucrul acesta la proces, dar nu aici la Târgu Jiu, pentru că aici e imposibil”, spune tatăl inculpatului.

Vizualizări: 3,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: