Dan Floarea, la al treilea dosar penal

Procurorii anticorupție au anunțat că au finalizat cercetările într-un nou dosar penal care îl vizează pe Dan Radu Floarea, fost patron al Tech Safety SRL Târgu Jiu, firmă abonată cu un deceniu în urmă la livrarea unor echipamente de protecție a muncii către diverse companii de stat din domeniul energetic. La vremea respectivă firma a asigurat și materialele de campanie electorală pentru fostul candidat la Președinția României, Mircea Geoană.

Acum, procurorii susțin că Tech Safety a vândut din nou la suprapreț către Electrica  echipament de protecție a muncii de care compania de stat nici măcar nu avea nevoie. Floarea a fost trimis în judecată și acuzat de spălare de bani în formă continuată, aceeași acuzație fiindu-i adusă și lui Ion Dumitru Măruță, administratorul de la Tech Safety. „În perioada 2004-2005, directorul general al SC ELECTRICA SA a dispus funcționarilor din subordine efectuarea de achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru în valoare totală de 147.506.85 lei (fără TVA) de la o societate comercială reprezentată de inculpații Floarea Radu Dan și Măruță Dumitru Ion. Echipamentele respective au fost achiziționate la un preț supraevaluat, fără a exista necesitatea efectuării acestor achiziții și cu încălcarea prevederilor legale. Ulterior, cei doi inculpați, cunoscând că sumele de bani provin din comiterea unor infracțiuni, pentru ascunderea și disimularea provenienței ilicite a folosului patrimonial obținut ca urmare a derulării relațiilor comerciale între SC Tech Safety SA și Electrica SA (în valoare de 4.173.090 lei), au efectuat mai multe operațiuni de schimbare și transferare a bunurilor mobile obținute în mod ilicit (contracte de vânzare cumpărare imobile, plata unor servicii neprestate în realitate etc.)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

DNA mai menționează că procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților. Și Floarea și Măruță sunt judecați în prezent într-un alt dosar în care le-au fost aduse acuzații pentru acelașii gen de fapte, în dosarul respectiv fiind inculpat și fostul senator și consilier prezidențial Cătălin Voicu. Floarea era finul lui Voicu, cel dintâi fiind fost general al Serviciului de Pază și Protecție, cel care dădea telefoane și deschidea uși pentru ca afacerile firmei din Târgu Jiu să meargă fără probleme. După deschiderea anchetelor firma a intrat în faliment, iar despre patronii săi nu s-a mai auzit decât că au probleme penale și că sunt în vizorul DNA, Floarea fiind implicat și în afacerea „Peștișani”, cea în care au fost pronunțate condamnări cu suspendare pentru mai mulți inculpați.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: