Fosta secretară din Săcelu, judecată ani de zile pentru a fi achitată

Verdict final al instanțelor de judecată în procesul în care a fost inculpată Ofelia Maria Vasile, fosta secretară a Primăriei Săcelu, actualmente angajată a Primăriei Municipiului Târgu Jiu, sora vitregă a liberalului Puiu Diaconescu. Curtea de Apel Craiova a decis să o achite pe aceasta de acuzațiile care îi erau aduse, asta după ce în toamna anului trecut Judecătoria Novaci o condamnase la 6 luni de închisoare cu suspendare și interdicția de a ocupa 10 ani o funcție publică.

Magistrații din Bănie par să nu fi găsit probe la dosar pentru a menține o asemenea sentință și au decis achitarea inculpatei. Ei au anulat sentința Judecătoriei Novaci pe care au datat-o însă, probabil, în mod greșit ca fiind din octombrie 2017, ceea ce este imposibil. „Admite apelurile declarate în cauză, desfiinţează în totalitate sentinţa penală numărul 286/27.10.2017 a Judecătoriei Novaci sub aspectul laturii penale şi rejudecând: (…) achită inculpata pentru săvârşirea infracţiunii (…) aplică inculpatei amendă administrativă în cuantum de 600 lei. Menţine dispoziţia primei instanţe referitoare la cheltuielile judiciare avansate de stat. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, au hotărât judecătorii Curții de Apel Craiova.

Acuzaţii

Procesul Ofeliei Vasile a fost unul destul de lung, o primă sentință dată de Judecătoria Novaci fiind anulată de Curtea de Apel Craiova, dosarul fiind trimis apoi spre rejudecare, în toamna anului trecut magistrații novăceni pronunțând verdictul care a fost acum anulat. Anchetatorii au acuzat-o pe Ofelia Maria Vasile de faptul că în perioada în care era secretar la Săcelu, în 2010, a semnat acte care au stat la baza împroprietării tatălui său și a fiicei sale, fiind vorba de șase acte materiale reținute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Actele semnate de Vasile i-au ajutat rudele să devină proprietare pe o suprafaţă de teren forestier de 2915 m.p., pe o suprafaţă de 220 m.p. teren şi un număr de 332.251 acţiuni la Fondul Proprietatea, în valoare de 161.640 lei. Terenurile respective aparțineau însă altor localnici, care au și reclamat situația organelor de anchetă, mai ales că una dintre parcele este amplasată chiar în centrul comunei. Acum procesul s-a încheiat definitiv, iar în sarcina lui Vasile se va reține doar amenda de 600 de lei, fără alte probleme în cazier, care să îi afecteze, eventual, evoluția profesională.

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: