Florarii din Târgu Jiu, pe minus după prima zi de școală

Prima zi de școală nu a mai adus profitul de altădată în buzunarul florarilor. Pentru că au fost interzise festivitățile de început de an și părinții au fost sfătuiți să nu le cumpere celor mici flori sau alte cadouri pentru dascăli, puțini au fost copiii care au intrat în curtea școlii cu un buchet de flori în mână. Comercianții s-au plâns că a fost cea mai slabă vânzare dintotdeauna la început de an școlar.

Comercianții și-au pregătit mii de buchete de flori pentru deschiderea noului școlar, dar au rămas cu ele nevândute. Mulți părinți s-au ferit să mai cumpere flori. „N-am vândut mai nimic. Ca niciodată. Am rămas cu ele nevândute. Oamenii au zis că se tem să nu răspândească virusul. Păi cum să facă asta? Și dacă ar fi așa, nu rezistă virusul pe flori”, a spus un comerciant.

„În alți ani, nu mai rămâneam cu nimic până la prânz. Acum abia au venit  niște părinți să ia câteva buchete. Foarte puține. Nici nu au fost festivități. Totul a fost sec, de parcă nici nu s-a bucurat cineva că a început școala. Și dacă nu s-au cumpărat acum pentru școală, de acum înainte sigur ni se ofilesc toate, că nu mai cumpără nimeni flori. Nici măcar un sfert cât anii trecuți nu am vândut și noi. Nu mai vorbesc de profit”, a spus o altă femeie.

Debutul anului școlar a fost atipic. Pe lângă florile care au lipsit, nici ceremoniile la care se adunau sute de oameni în curțile școlilor nu au mai avut loc. Tot ca o măsură de prevenire a răspândirii virusului. 

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: