Florescu: Mandatul lui Ciocea, la mâna secretarului comunei

Pesediştii susţin că Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, ar trebui să-şi piardă mandatul, conform statutului partidului. Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj, crede că secretarul comunei ar trebui să trimită o adresă la Instituţia Prefectului prin care să anunţe că Ion Ciocea nu mai este membru PSD. Eugen Argeşeanu, secretarul comunei Bustuchin, spune că era de  atribuţia partidului să trimită adresă la primărie, vizavi de situaţia lui Ion Ciocea.

 Ciprian Florescu susţine că primarul comunei Bustuchin a fost exclus din PSD, în urma candidaturii sale, din postura de independent. Ba mai mult, spune că juriştii prefecturii ar trebui să coreleze statutul PSD cu statutul primarilor. „Conform statutului nostru, poziţia pe care au adoptat-o cei doi foşti colegi ai noştri presupune demisie de drept din PSD. Conform cadrului legislativ în vigoare, un primar care a câştigat un mandat din postura de reprezentant al unui partid politic, dacă îşi dă demisia din formaţiunea respectivă, pierde mandatul. Este treaba reprezentanţilor Instituţiei Prefectului şi a juriştilor, să coreleze statutul PSD cu cadrul legal existent, în ceea ce statutul primarilor”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj. Deşi PSD Gorj nu a transmis nicio adresă oficială la Primăria Bustuchin, privind excluderea lui Ciocea, Florescu crede că primii paşi ar trebui făcuţi de secretarul comunei. „Procedura firească ar fi ca secretarul comunei Bustuchin să înainte o adresă către Instituţia Prefectului, prin care să informeze că primarul nu mai este membru al partidului, din partea căruia a candidat. Poziţia noastră a fost cât se poate de clară, mingea este acum la secretarul comunei Bustuchin. El este dator, ca fiind cel ce trebuie să pună în practică legislaţia, să trimită o adresă Instituţiei Prefectului prin care să anunţe că domnul Ciocea nu mai este membru PSD”, a precizat Ciprian Florescu.

La rândul său, Eugen Argeşeanu, secretarul comunei Bustuchin, spune că nu cunoaşte statutul fiecărui partid, în parte. „Eu nu am primit nimic oficial, în momentul în care-mi vine o adresă oficială de la partid voi acţiona în consecinţă. Eu nu am de unde să cunosc statutul fiecărui partid sau să ştiu din ce partide face parte fiecare. Nici nu pot să-i pun GPS domnului primar ca să ştiu ce face dumnealui. În momentul în care voi fi înştiinţat de partid, voi analiza legislaţia şi voi vedea ce trebuie făcut, din punct de vedere legal”, a declarat Argeşeanu.

DISCUŢII

Pesediştii spun că vor discuta în Biroul Permanent vizavi de întocmirea unei adrese către Primăria Bustuchin. „Vom discuta şi această problemă în Biroul Permanent şi dacă vom considera că se impune să trimitem o adresă către Primăria Bustuchin, o vom face. E de datoria secretarului să înştiinţeze Prefectura. Noi nu ne-am agăţat extraordinar de tare de acest subiect şi nici nu ştiu dacă o vom face în viitorul apropiat. Interesul nostru în ceea ce priveşte soarta domnului Ciocea e scăzut, în acest moment”, a declarat Ciprian Florescu. 

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: